Tuesday 31 March 2020

Κλειδωμένα μυαλά

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι το ότι, δεν πρέπει να μας απατούν τα φαινόμενα - αφού οι Πολίτες δεν θα ανεχτούν για πολύ χρόνο αυτό που συμβαίνει. Εάν δηλαδή συνεχιστεί η κατάσταση εγκλεισμού που τους έχουν καταδικάσει, με την παροχή δωρεάν χρημάτων που για το κράτος είναι μεν πολλά, αλλά για τους ίδιους ψίχουλα, τότε θα επαναστατήσουν - αφού θα διαπιστώσουν πως οι επιχειρήσεις τους χρεοκοπούν, οι θέσεις εργασίας τους χάνονται, τα χρήματα δεν τους φτάνουν, ενώ τα σπίτια τους κατάσχονται και πλειστηριάζονται. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μη συμβεί κάτι τέτοιο, να αρθούν τα μέτρα κλεισίματος γρήγορα και να κινηθεί ξανά η οικονομία με γρήγορους ρυθμούς - καθώς επίσης να έχει τα χρήματα η κυβέρνηση και να μην απογοητεύσει τους Πολίτες με κενές υποσχέσεις που δεν θα μπορεί να τηρήσει.  Τέλος, να σταματήσει η κυβέρνηση τον εποικισμό και άλλων νησιών από παράνομους μετανάστες (Κρήτη κλπ.), με την ευκαιρία του εγκλεισμού των Ελλήνων στα σπίτια τους και της υγειονομικής τρομοκρατίας που τους ασκείται σκόπιμα από τα ΜΜΕ, για να αποσπάται η προσοχή τους.

from The Analyst https://ift.tt/3bJOQIP
via IFTTT

Ανοιχτά σύνορα για τους παράνομους, κλειστά για τους Έλληνες

. Συμφώνησε κυβέρνηση σας να γίνει η Κρήτη «λιμάνι πρώτης αποβίβασης» για τους παράνομους μετανάστες που θα έρχονται από τη Λιβύη; Δεχθήκατε  να οριστεί ελληνικός λιμένας ως «λιμάνι πρώτης αποβίβασης» των παράνομων μεταναστών που θα «διασωθούν» στο πλαίσιο των περιπολιών; Εάν ναι, ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα γίνεται χώρα φιλοξενίας κι άλλων παράνομων. Αντικαθιστά την […]

from The Analyst https://ift.tt/39wqTDx
via IFTTT

Monday 30 March 2020

Χρήματα από το ελικόπτερο

Πρόκειται για ένα κλασσικό μέτρο που αφορά την καταπολέμηση της πτώσης του ρυθμού ανάπτυξης - μέσω της αύξησης της ποσότητας πληθωριστικού χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες, για τη στήριξη της ζήτησης και τη σταθεροποίηση των επιχειρήσεων. Ο κορώνα-ιός όμως απειλεί την Οικονομία κυρίως από την πλευρά της προσφοράς - επειδή οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι δεν παράγουν, ως αποτέλεσμα του κλειδώματος (Lock Down) των οικονομιών. Σε μία τέτοια περίπτωση δεν βοηθούν ούτε τα χαμηλά επιτόκια, ούτε τα επί πλέον χρήματα - ενώ οι δυνατότητες των κεντρικών τραπεζών να τονώσουν την οικονομία είναι περιορισμένες. Βέβαια, σε χώρες που δεν έχουν δική τους κεντρική τράπεζα, το μοίρασμα δωρεάν χρημάτων από την κυβέρνηση είναι δημοσιονομικό και όχι νομισματικό μέτρο, ενώ δεν αυξάνει την ποσότητα χρήματος - οπότε θεωρητικά δεν θα προκαλούταν πληθωρισμός. Μένει όμως να αποδειχθεί στην πράξη, αφού εφαρμόζεται για πρώτη φορά.

from The Analyst https://ift.tt/2UPJqFl
via IFTTT

Το απόλυτο μεταναστευτικό χάος

Με κριτήριο το ότι εισήλθαν στην Ελλάδα παράνομα το δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους 55.931 άτομα, έναντι 18.404 του πρώτου εξαμήνου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, άρα 300% περισσότεροι μετά τις εκλογές, δεν είναι δυνατόν να μην κατηγορήσει κανείς τη σημερινή κυβέρνηση - αφού αυτή είναι η αλήθεια. Αλήθεια είναι επίσης το ότι, έχουμε κλείσει τα σύνορα μας σε όλους, εκτός από τους παράνομους μετανάστες - ειδικά αυτούς που στέλνει η Τουρκία στα νησιά μας, με στόχο το βίαιο εποικισμό τους. Ταυτόχρονα, αποσπάται σκόπιμα η προσοχή μας από τις επιθέσεις στον Έβρο - όπου δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση μας να θριαμβολογήσει για τις επιτυχίες ανάσχεσης της εισβολής. Είναι τυχαίο; Κατά την άποψη μας καθόλου, αφού μάλλον λειτουργεί ως προπέτασμα καπνού για να καλύψει αυτά που συμβαίνουν, όπως την καινούργια συμφωνία με τη Λιβύη - για τον εποικισμό της Κρήτης, της Ρόδου, της Καρπάθου και του Καστελλόριζου με Αφρικανούς.

from The Analyst https://ift.tt/2QXDF7x
via IFTTT

Αναζητώντας τη λογική του παραλόγου

Μένουμε σπίτι λοιπόν και κλείνουμε τα πάντα, ενώ ο υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι, τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού κόστισαν ταμειακά 6 δις € μόνο το Μάρτιο, χωρίς τα νέα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση σήμερα - χειροκροτώντας τους γιατρούς που αφενός μεν δεν τους πληρώνουμε ούτε στο ελάχιστο τις σπουδές τους, ενώ τους υποχρεώνουμε να εργάζονται σε άθλιες νοσοκομειακές δομές και συνθήκες, αφετέρου δεν τους παρέχουμε ούτε καν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας (στολές κλπ.), με αποτέλεσμα να προσβάλλονται ο ένας μετά τον άλλο από τον ιό. Αυτή είναι η λύση που βρήκε η κυβέρνηση μας, μαζί με τα δωρεάν επιδόματα πάσης φύσεως - χωρίς καν να σκέφτεται την επόμενη ημέρα. Εάν λάβουμε υπ' όψιν μας τώρα το χειρότερο οικονομικό σενάριο, τότε η ύφεση θα είναι της τάξης του 10% και το επί πλέον κόστος περί τα 20 δις € - εάν διαρκέσει η επιδημία έως τον Ιούνιο. Τότε το ΑΕΠ μας θα διαμορφωθεί στα 170 δις € και το δημοσιονομικό έλλειμμα στα 20 δις € - αυξάνοντας ανάλογα το χρέος, στα 376 δις € από 356 δις € στα τέλη του 2019. Επομένως το χρέος μας ως προς το ΑΕΠ θα εκτοξευθεί στο 220% - ενώ το κόκκινο ιδιωτικό θα ακολουθήσει μία ανάλογη ανοδική πορεία, «γονατίζοντας» τις τράπεζες. Ποιός θα μας χρηματοδοτήσει τότε; Ο ΕΣΜ που πρότεινε η Γερμανία, όπου όμως μας επιμερίζονται μόνο 4 δις €; Έστω ότι γίνεται, αλλά με ποιές προϋποθέσεις; Με ένα τέταρτο ακόμη πιο ληστρικό μνημόνιο;

from The Analyst https://ift.tt/3dGptcY
via IFTTT

Sunday 29 March 2020

Η γερμανική αναλγησία και τα μέτρα στην ΕΕ

Δεν είναι μόνο η κ. Merkel αυτή που έστρεψε τον αντίχειρα προς τα κάτω, καταδικάζοντας την Ιταλία - αλλά όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας που δήθεν δεν έχει καμία σχέση με τους ναζί του παρελθόντος, σαν να επρόκειτο για μία άλλη φυλή. Συνεχίζει λοιπόν τον ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο στην ήπειρο μας, με στόχο σήμερα την Ιταλία, την Ισπανία και φυσικά τη Γαλλία - αφού έχει προηγηθεί η Ελλάδα, με τη μετατροπή της σε γερμανικό προτεκτοράτο και με κυβερνήσεις πιόνια της καγκελαρίου.

from The Analyst https://ift.tt/2Usb7p1
via IFTTT

Οι λύσεις για την κρίση του κορώνα ιού

Πρέπει να ενεργοποιήσουμε άμεσα τα πάντα, για την εποχή που θα ακολουθήσει μετά το τέλος της πανδημίας - έτσι ώστε να αποφευχθεί μία μη ελεγχόμενη, αυτοκλιμακούμενη οικονομική κρίση. Μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, η κατάργηση της προκαταβολής φόρου, η απαλλαγή φόρων για επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή και όχι η αναβολή τους, το σταμάτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κοκ., δεν πρέπει να καθυστερήσουν ούτε λεπτό - με ορίζοντα πάντοτε τους μήνες μετά την πανδημία, κυρίως όμως το να μην εξελιχθεί η ύφεση σε «οικονομική κατάθλιψη» (depression) ή, ακόμη χειρότερα, σε στασιμοπληθωρισμό (stagflation). Από την πλευρά της κρατικής συμβολής στην ανάπτυξη θα πρέπει άμεσα να αυξηθεί το ΠΔΕ, με την πλήρη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων και με τη μεγαλύτερη δυνατή μόχλευση - έτσι ώστε το κάθε ευρώ που θα επενδύεται να αποφέρει τρία ευρώ στην Οικονομία. Τέλος, θα πρέπει αμέσως να διατεθούν χρήματα για να διενεργηθούν τεστ κορώνα ιού σε όλους τους ανθρώπους - χωρίς να δίνεται καμία σημασία στο εάν έχουν συμπτώματα ή όχι. Έτσι όποιος έχει ήδη ανοσία ή δεν είναι αποδεδειγμένα μολυσμένος, θα μπορούσε και θα έπρεπε ξανά να εργασθεί - χωρίς το κλείδωμα της οικονομίας. Επί πλέον θα πρέπει να υπάρξει μία πολύ μεγάλη επενδυτική ώθηση σε ρούχα προστασίας, με τη χρηματοδότηση του κράτους - κυρίως για αυτούς που απασχολούνται σήμερα σε κλινικές και είναι εκτεθειμένοι σε μεγάλα ρίσκα.

from The Analyst https://ift.tt/3dCmFxs
via IFTTT

Πανδημία ως κατασκευασμένο υποκατάστατο οικονομικών μηχανισμών

Το απάνθρωπο, το απόλυτα ανατριχιαστικό και μέγιστα  κατακριτέο για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλες σκληρότερες εκφράσεις είναι  εάν η πανδημία είναι κατασκευασμένο υποκατάστατο   μηχανισμών αντιμετώπισης των οικονομικών στρεβλώσεων. Και για να είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι εάν ακόμη και οι ανθρώπινες ζωές θεωρούνται ως παράπλευρες απώλειες εκκαθάρισης του νομισματικού κόπρου που δημιούργησαν οι κεντρικές τράπεζες και η απληστία του κερδοσκοπικού κεφαλαίου. Δηλαδή εάν για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία ο συμβατικός πόλεμος αντικαθίσταται από τον υγειονομικό και βιολογικό, μόνο και μόνο, για την επίτευξη μιας νέας ισορροπίας. Ελπίζουμε πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και πως η κατάρρευση των αγορών λαμβάνει χώρα ως αποτέλεσμα μιας τυχαίας πανδημίας που δεν μπορεί ακόμη να αντιμετωπιστεί από την ιατρική κοινότητα.

from The Analyst https://ift.tt/3as1xb5
via IFTTT

Saturday 28 March 2020

Η Τουρκία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Με τις προβλέψεις πτώσης της τουριστικής κίνησης λόγω του ιού, τα τουριστικά της έσοδα σε συνάλλαγμα της τάξης των 30 δις $ θα μειωθούν επίσης - ενώ δεν θα αντισταθμιστούν από την πτώση της τιμής του πετρελαίου. Από την άλλη πλευρά, εάν η ισοτιμία της λίρας ως προς το δολάριο υπερβεί το 1:7 (σήμερα είναι στο 1:6,45), τότε θα προκληθούν ανυπέρβλητα προβλήματα στον τραπεζικό της τομέα. Εύλογα λοιπόν κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να διατηρήσει τα χρήματα του σε λίρες και σε τουρκικές τράπεζες - γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε μαζική έξοδο τόσο από το νόμισμα, όσο και από το χρηματιστήριο που ευρίσκεται σε ελεύθερη πτώση από τον Ιανουάριο.

from The Analyst https://ift.tt/2UJVaJv
via IFTTT

Η νέα πρόεδρος των Ελλήνων

Και από τα δύο μηνύματα-διαγγέλματα της προέδρου λείπει παντελώς η λέξη «έθνος». Στο μήνυμά της προς τους αποδήμους έχει χρησιμοποιήσει μερικά παράγωγά του («εθνική επέτειος», «εθνική κυριαρχία», «εθνικοί ευεργέτες»), στο μήνυμά της προς τον ελληνικό λαό τα έχει διαγράψει, πλην εξαιρέσεως. Όπως θα διαπιστώσετε από την αντιπαραβολή των κειμένων, η λέξη «επέτειος» στο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό δεν συνοδεύεται από το επίθετο «εθνικός», ενώ η εθνική μνήμη καλείται «συλλογική». Και βεβαίως δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «έθνος». Λυπούμεθα για το σχόλιο, αλλά κουτοπονηριές… χαμηλοβλεπούσης.

from The Analyst https://ift.tt/33YnFHJ
via IFTTT

Ο πολυμήχανος Οδυσσέας στην «Εξτρεμοχώρα» του COVID-19

Ο κορονοιός αποτελεί τον άγνωστο και αόρατο εχθρό της ανθρωπότητας βγαλμένο από τα βάθη των αιώνων και των ωκεανών – όμως έχει απέναντί του τον πολυμήχανο Οδυσσέα βγαλμένο από τα ομηρικά έπη.

from The Analyst https://ift.tt/3dyDeu1
via IFTTT

Ο θανατηφόρος ιός της Merkel

Έχω γράψει στο παρελθόν για το βαρύ τίμημα της δειλίας, όσον αφορά τη δουλοπρεπή στάση μας απέναντι στην Τουρκία. Εν προκειμένω δέχτηκα επικρίσεις από αρκετούς Έλληνες και Ελληνίδες, αλλά συνεχίζω να πιστεύω πως έχω δίκιο. Θέλω όμως να προσθέσω πως το τίμημα της υποταγής μας στη Γερμανία θα είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο. Ελπίζω δε πως το γνωρίζουν τουλάχιστον οι επόμενες χώρες που έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο της, στα πλαίσια του οικονομικού πολέμου που διεξάγει: η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία που έχανε ανέκαθεν τον πόλεμο από τους Γερμανούς. Σίγουρα πάντως το γνωρίζει η Αγγλία που δεν ανήκε στους ηττημένους των πολέμων, αλλά που συμμετείχε στο κορυφαίο σφάλμα του 20ου αιώνα: στο να επιτραπεί στη Γερμανία η επανένωση της, η οποία ήταν κάτι περισσότερο από έγκλημα. Ένα έγκλημα που θα μας κοστίσει πανάκριβα, αιματοκυλώντας για τρίτη φορά την Ευρώπη.

from The Analyst https://ift.tt/3aBSHI9
via IFTTT

Η Ελλάδα δυστυχώς καταρρέει

Ακόμη πιο σημαντική από οικονομικής πλευράς από την ύφεση είναι η χρηματοδότηση της χώρας, η οποία είναι βυθισμένη τα τελευταία χρόνια σε μία κυλιόμενη χρεοκοπία - παρά τους ανόητους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως το χρέος είναι βιώσιμο, εντός της πολιτικής του «βλέποντας και κάνοντας» που εφαρμόζει. Σε μία κατάσταση που ενώ η χώρα ξεπουλάει την κρατική περιουσία και κατάσχει την ιδιωτική μέσω των υπερβολικά υψηλών φόρων και της πτώσης των εισοδημάτων, συνεχίζει να αυξάνεται το δημόσιο χρέος - με το κόκκινο ιδιωτικό να έχει εκτοξευθεί στη στρατόσφαιρα, από περίπου 30 δις € πριν την κρίση πάνω από 330 δις € σήμερα. Στα πλαίσια, αυτά η μείωση του ΑΕΠ παράλληλα με την αύξηση των μέτρων και άρα των ελλειμμάτων, θα οδηγήσει στην κατακόρυφη άνοδο του χρέους ως προς το ΑΕΠ - σε επίπεδα άνω του 200%! Εν προκειμένω, σε συνθήκες στενότητας της ρευστότητας διεθνώς και με πολλά κράτη να χρειάζονται νέα δάνεια για τη χρηματοδότηση των μέτρων που λαμβάνουν για την πανδημία, ποιός θα δανείσει τη χρεοκοπημένη Ελλάδα; Προφανώς μόνο ο ESM, το γερμανικό ΔΝΤ δηλαδή στην καλύτερη των περιπτώσεων - ασφαλώς με ένα τέταρτο επίσημο μνημόνιο, επί πλέον στο ανεπίσημο σημερινό.

from The Analyst https://ift.tt/2WRjagr
via IFTTT

Friday 27 March 2020

Ο δολοφόνος των Ισπανών

Η Ισπανία ανήκει στις τέσσερις χώρες που λόγω της γερμανικής πολιτικής λιτότητας που της επιβλήθηκε στον κλάδο της υγείας, μείωσε σε μεγάλο βαθμό τις δαπάνες της και ιδιωτικοποίησε τα νοσοκομεία της. Έτσι, ενώ σήμερα οι δαπάνες υγείας στην Ισπανία υπολογίζονται στα 3.300 € ανά κάτοικο, στη Γερμανία είναι σχεδόν οι διπλάσιες - 6.000 €. Εκτός αυτού, ανά 1.000 κατοίκους αντιστοιχούν 30,1 ιατρεία και κλινικές στην Ισπανία - ενώ στη Γερμανία τα υπερδιπλάσια (71). Τέλος, όταν στην Ισπανία υπάρχουν 9,5 μονάδες εντατικής θεραπείας ανά 100.000 κατοίκους, στη Γερμανία είναι σχεδόν τετραπλάσιες (34). Οι μεγαλύτερες μειώσεις διενεργήθηκαν παραδόξως στην πιο πλούσια περιοχή της χώρας, στη Μαδρίτη - με αποτέλεσμα σήμερα μόνο η φτωχή Ανδαλουσία να δαπανάει λιγότερα από τη Μαδρίτη, όσον αφορά την Υγεία. Συνολικά από το 2008 χάθηκαν 4.000 θέσεις εργασίας από το σύστημα υγείας της πόλης και τα κρεβάτια μειώθηκαν κατά 3.000 - όταν ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 500.000 άτομα. Πολλές εγκαταστάσεις δε είναι απαρχαιωμένες, με τον περισσότερο εξοπλισμό τους να έχει αγοραστεί πριν από 10-15 χρόνια.

from The Analyst https://ift.tt/2UppQAZ
via IFTTT

Οι πέντε πληγές του Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν αντιμετωπίζει απανωτές, καταστροφικές ήττες στα μεγαλεπήβολα σχέδια αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2023, επέτειο των εκατό χρόνων από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923.

from The Analyst https://ift.tt/2Jw59gF
via IFTTT

Ο ακήρυχτος πόλεμος της άπληστης Γερμανίας

Κανένας δεν συνειδητοποιεί στην πραγματικότητα πως η Γερμανία διεξάγει πόλεμο με οικονομικά όπλα - ούτε καν εμείς οι Έλληνες που είμαστε το πρώτο θύμα, έχοντας ήδη μετατραπεί σε γερμανικό προτεκτοράτο, με κυβερνήσεις-πιόνια της καγκελαρίου. Μία ακόμη απόδειξη είναι η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού στη χθεσινή σύνοδο κορυφής - όπου ενώ η Ισπανία και η Ιταλία έθεσαν βέτο στη μη συμφωνία για ευρωομόλογα, η χώρα μας δεν ακολούθησε. Εύλογα δε η Γερμανία αρνήθηκε, αφού έτσι ισχυροποιεί τα δύο μεγάλα όπλα της: την ΕΚΤ και τον ESM. Στα πλαίσια πάντως του οικονομικού πολέμου που διεξάγει στην Ευρώπη από το 2010, ενώ τον προετοίμαζε αμέσως μετά την υιοθέτηση του ευρώ, οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία είναι ιδανικές - όσον αφορά την επικράτηση της στις τρεις επόμενες μεγαλύτερες χώρες: τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Το μεγάλο ερωτηματικό εδώ είναι εάν υπάρχει μυστική συμφωνία συνεργασίας της Γερμανίας με τη Ρωσία - κρίνοντας μεταξύ άλλων από την ενεργειακή τους συνεργασία, καθώς επίσης από τις συνεχείς κατηγορίες των γερμανικών ΜΜΕ εναντίον του προέδρου Putin που είναι τόσο «γκεμπελικές», ώστε να θυμίζουν καθαρά προπέτασμα καπνού.

from The Analyst https://ift.tt/2yfXVuR
via IFTTT

Thursday 26 March 2020

Το σκοτεινό πρόσωπο της Γερμανίας

Με αφετηρία την Ιταλία, η οποία ευρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, απειλούμενη λόγω της πανδημίας με μεγάλα ελλείμματα και με χρέη που δεν θα μπορεί σύντομα να χρηματοδοτήσει, η Γερμανία σχεδιάζει να μετατρέψει όλες τις χώρες του νότου σε προτεκτοράτα της, όπως την Ελλάδα - εκβιάζοντας το δανεισμό τους από το γερμανικό ΔΝΤ, από τον ESM που η ίδια ελέγχει, έναντι μέτρων. Μνημονίων δηλαδή που θα τις οδηγήσουν στα ίχνη της Ελλάδας, με πρώτη την Ιταλία - με την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας τους, με τη δήμευση της ιδιωτικής μέσω της αύξησης των φόρων κοκ. Εύλογα λοιπόν η σημερινή Σύνοδος Κορυφής ναυάγησε - παρά το ότι επικεφαλής των 9 χωρών που ζήτησαν τη έκδοση Ευρωομολόγων, έστω για ένα έτος, ήταν η Γαλλία. Έτσι απέδειξε η Γερμανία πως δεν υπολογίζει πλέον ούτε το γαλλογερμανικό άξονα - τον οποίο χρησιμοποίησε στο παρελθόν όσο τη συνέφερε.

from The Analyst https://ift.tt/3dwGqX0
via IFTTT

Η μαζική υστερία του κορώνα ιού

Για πρώτη φορά στη διάρκεια της γνωστής Ιστορίας, η ύπαρξη ενός μεταδοτικού νοσήματος προβάλλεται ως λόγος απονέκρωσης της ζωής ολόκληρων κοινωνιών, παρά το γεγονός ότι η θνησιμότητά του υπολείπεται κατά πολύ της θνησιμότητας της γρίπης που μας επισκέπτεται σταθερά κάθε χρόνο.

from The Analyst https://ift.tt/33PfCx2
via IFTTT

Άσυλο για τους παράνομους, επιτάξεις για τους Έλληνες

Ποιό είναι το νόημα της αναστολής της υποβολής αίτησης ασύλου για ένα μήνα, όταν ακόμη και υπουργοί της κυβέρνησης αναφέρονται σε μαζική εισβολή; Γιατί δεν υιοθετούμε την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Ισπανία, σύμφωνα με την οποία δεν γίνεται δεκτή η υποβολή αίτησης ασύλου από άτομα που εισέρχονται μαζικά και παράνομα στη χώρα; Επίσης το άρθρο 78 παράγραφος 3 της συνθήκης του Μάαστριχτ που κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έως ότου πάψουν οι μαζικές εισροές;  Γιατί μεταφέρονται ακόμη και οι νέοι εισερχόμενοι στην ενδοχώρα, χωρίς να υποβάλλουν αίτημα και χωρίς τη δυνατότητα επαναπροώθησης, με βάση τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία; Δεν πρέπει να αυξηθεί το πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας μας από το 2,5% που ανακοινώθηκε τουλάχιστον στο 5%, όταν η Γερμανία ανακοίνωσε 20%; Επίσης να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, αφού οι άνθρωποι που ωθούνται να μείνουν σπίτι, πρέπει να έχουν για να συμμορφωθούν; Η παραγωγή αναπνευστικών συσκευών δεν θα πρέπει να δρομολογηθεί, όταν υπάρχουν έτοιμα φθηνά σχέδια, ενώ θα μπορούσε να υπάρχει απασχόληση στην ΕΛΒΟ; Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων εταιριών όπως η ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ ή ο ΔΕΔΔΗΕ  δε είναι σωστό να σταματήσει; Επίσης οι επενδύσεις σε ΑΠΕ που δεν θα έχουν πλέον αξία μετά τις εξελίξεις στο θέμα του πετρελαίου; Το ίδιο και η απόσυρση από το λιγνίτη, αφού το κόστος των εκπομπών ρύπων έχει μειωθεί σημαντικά; Έχουμε αλήθεια εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως ο κινεζικός από τη Σερβία; Τι μέτρα παίρνουμε για την εγχώρια παραγωγή και την επάρκεια της χώρας μας σε είδη πρώτης ανάγκης, όταν άλλες χώρες σταματούν ήδη τις εξαγωγές σε σιτηρά κοκ; Τέλος, δεν πρέπει να αυξηθεί το ΠΔΕ και να στηριχθεί η εγχώρια παραγωγή, ειδικά του πρωτογενούς τομέα, αφού είμαστε αντιμέτωποι με μία κρίση προσφοράς, επί πλέον σε αυτή της ζήτησης;

from The Analyst https://ift.tt/2Ui3YHA
via IFTTT

Wednesday 25 March 2020

Οι δολοφόνοι των Ελλήνων

Την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους, η ελληνική κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση προχώρησε σε θεσμοθέτηση νέων και προγενέστερων δομών «φιλοξενίας» (πρακτικά 28 νέων πόλεων με σχεδόν αποκλειστικά μουσουλμάνους κατοίκους) σε όλη την επικράτεια για την μόνιμη εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών. 

from The Analyst https://ift.tt/2xltdzY
via IFTTT

Λευκοί και μαύροι κύκνοι

Είναι φανερό πως οι πολιτικές «κλειδώματος» και απομόνωσης των ανθρώπων στα σπίτια τους, σώζουν ζωές - με ένα τεράστιο οικονομικό κόστος όμως που δεν μπορούν να επωμιστούν όλα τα κράτη. Έτσι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε μία οικονομική κρίση - οπότε το μόνο που βοηθάει είναι οι δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές ευρείας κλίμακας, για την αντιμετώπιση και των δύο. Εν προκειμένω, θα μπορούσε να αποδειχθεί κατάρα η συμμετοχή μίας υπερχρεωμένης χώρας όπως η Ελλάδα σε μία νομισματική ένωση - ευχή όμως, εάν η τελευταία υιοθετήσει τα παραπάνω μέτρα για όλους, αφού η πατρίδα μας, χωρίς δική της νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, με την οικονομία της να επιδεινώνεται συνεχώς τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι καταδικασμένη. Χωρίς διαγραφή χρεών πάντως μπορεί να υπάρξει παρόν, αλλά όχι μέλλον.

from The Analyst https://ift.tt/2xtosnJ
via IFTTT

Η κόλαση του Δάντη στην Ισπανία

Οι δολοφόνοι των δύστυχων Ισπανών δεν είναι και εδώ άλλοι από τους Ντράγκι, Merkel και Σόιμπλε - αφού μετά την κρίση του 2008 και ειδικά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους του 2010 που πυροδότησαν μέσω της Ελλάδας επέβαλλαν ένα άτυπο μνημόνιο, μία πολιτική λιτότητας, παρά το ότι το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν τότε στο 39,5% του ΑΕΠ, φτάνοντας σήμερα στο 95,5%. Έτσι μειώθηκαν οι νοσοκομειακές κλίνες κατά 10%, περιορίσθηκε σε μεγάλο βαθμό ο νοσοκομειακός εξοπλισμός και ιδιωτικοποιήθηκαν μαζικά τα νοσοκομεία ιδιαίτερα στη Μαδρίτη - στην οποία πλέον απασχολούνται 1.000 άτομα λιγότερα στο σύστημα υγείας, από ότι το 2010. Ως εκ τούτου η Μαδρίτη και η γύρω περιοχή της πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε μία ισπανική Λομβαρδία - αφού ο ιός εξελίσσεται ταχύτερα και θα μπορούσε πολύ γρήγορα να υπερβεί τα κρούσματα που σημειώθηκαν στην Ιταλία ή στην Κίνα. Ακριβώς όπως στην Ιταλία δε, η χώρα προετοιμάζεται σχετικά με τις προτεραιότητες που θα δοθούν, όσον αφορά τις διασώσεις - των νεώτερων ηλικιών δηλαδή σχετικά με τους ηλικιωμένους, με παράδειγμα την Ιταλία και το γνωστό «corona triage». Ευτυχώς η κατάσταση στην Ελλάδα είναι συγκριτικά πολύ καλύτερη, αν και δεν έχει ακόμη εμφανιστεί ο ιός στα γηροκομεία, στις φυλακές και στις μεταναστευτικές δομές που αποτελούν πυρηνικές υγειονομικές βόμβες - ενώ το σύστημα Υγείας μας είναι σε άθλια κατάσταση, υπενθυμίζοντας ξανά τους υπουργούς Υγείας που παριέκοπταν τις δαπάνες, αγωνιώντας μήπως τους πάρει τη δόξα η Τρόικα για τις μαζικές απολύσεις! 

from The Analyst https://ift.tt/2JaMLJZ
via IFTTT

Tuesday 24 March 2020

Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία

Διαβάστε τώρα ΔΩΡΕΑΝ στο σπίτι σας το διαχρονικό βιβλίο "Το Θαύμα - Μια πραγματική ιστορία" σε Ελληνικά ή Αγγλικά

from The Analyst https://ift.tt/3aiu2In
via IFTTT

Ο εφιάλτης του στασιμοπληθωρισμού

Ας ελπίσουμε πως δεν θα επαληθευθεί το σενάριο του στασιμοπληθωρισμού - το οποίο θα προκαλούσε πολύ μεγαλύτερες απώλειες από την πανδημία, με ενδεχόμενες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη. Επίσης πως θα σκεφθούν καλύτερα τα κράτη, όσον αφορά τη συνέχιση του κλειδώματος των οικονομιών τους, καθώς επίσης τα μέτρα που υιοθετούν - επιλέγοντας το μη χείρον βέλτιστο.

from The Analyst https://ift.tt/3drOc4A
via IFTTT

Η πανδημία, η ιταλική τραγωδία και το 4ο Ράιχ

Οι λύσεις που προτείνει η Γερμανία στην Ιταλία, τη στήριξη της από το γερμανικό ΔΝΤ, τον ESM, προκαλούν την έντονη αντίδραση των Ιταλών που υποστηρίζουν αφελώς ότι, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη! Επιπλέον πως εάν διασωθεί μόνο η Ιταλία από τον ESM, θα φέρει το στίγμα της πλέον αδύναμης οικονομίας της Ευρωζώνης μετά την Ελλάδα - με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία της. Η Γερμανία όμως δεν καταλαβαίνει από συναισθηματισμούς, όπως άλλωστε φάνηκε στο παρελθόν με την ανατροπή του Berlusconi - ενώ εκμεταλλεύεται πάντοτε τις αδυναμίες των άλλων με όση βαρβαρότητα διαθέτει, χωρίς κανέναν απολύτως ηθικό ενδοιασμό. Εύλογα λοιπόν ανησυχούν και οι Γάλλοι για το μοντέλο που προτείνει η Γερμανία (διασώσεις από τον ΕΣΜ με μνημόνια, όπως πιθανολογούμε πως θα συμβεί και στην Ελλάδα), διαισθανόμενοι πως θα έλθει η σειρά τους - ενώ παραδόξως δεν έχει καταλάβει πρακτικά καμία χώρα της ΕΕ, με εξαίρεση τη Μ. Βρετανία, το αυτονόητο: πως ο οικονομικός πόλεμος που διεξάγει η Γερμανία δεν έχει καμία διαφορά με το συμβατικό, όσον αφορά τις κατακτήσεις ξένων κρατών, τη ληστεία τους, τη μετατροπή των Πολιτών τους σε φθηνούς σκλάβους χρέους κοκ.

from The Analyst https://ift.tt/3amkRGY
via IFTTT

Monday 23 March 2020

ΕΚΤ ώρα μηδέν

Το μυστικό της ευημερίας και της ανάπτυξης είναι η σωστή και δίκαιη αναδιανομή των εισοδημάτων – έτσι ώστε να μην υποφέρουν οι λιγότερο ικανοί, τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και η κατανάλωση, η οποία προέρχεται κυρίως από την μεσοαστική τάξη. Γενικότερα, εκείνοι που πιστεύουν στην ελεύθερη, μη κεντρικά κατευθυνόμενη αγορά, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι, όσο πολυτελές και αν είναι ένα σπίτι, είναι αδύνατον να διατηρηθεί σε μία γειτονιά, στην οποία όλοι οι υπόλοιποι υποφέρουν ή/και χάνουν τη στέγη τους – αφού, αργά ή γρήγορα θα επαναστατήσουν, καταστρέφοντας και ισοπεδώνοντας τα πάντα (.........οι παγίδες της διαγραφής χρέους, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι ιδιαιτερότητες της τράπεζας της Ευρώπης, η διαχείριση κερδών ή ζημιών των κεντρικών τραπεζών, η ριζική επίλυση της κρίσης χρέους και ο ευρωπαϊκός δρόμος για το μέλλον).

from The Analyst https://ift.tt/2QAh2Gb
via IFTTT

Επιστροφή στην κανονικότητα το 2021!

Ο επικεφαλής της O.H. Capital Management, ισχυρίσθηκε πως εάν η αμερικανική οικονομία των 23 τρις $ ΑΕΠ μείνει εκτός λειτουργίας για τρεις μήνες, το κόστος θα είναι ο περιορισμός της κατά 6 τρις $ - οπότε προέβλεψε μία πτώση ίση με το 26% του ΑΕΠ των Η.Π.Α., μεγαλύτερη από αυτήν της Μεγάλης Ύφεσης του 1929 και σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Από την άλλη πλευρά, Γερμανοί συνάδελφοι που κατηγορούν τους Ντράγκι, Merkel και Σόιμπλε ως δολοφόνους της Ευρώπης, υπολογίζουν την ύφεση στη χώρα τους στο 25%, εάν η οικονομία της «κλειδωθεί» τέσσερις μήνες. Τέλος, η Morgan Stanley υπολογίζει την ύφεση στην Ευρώπη μόλις κατά 5% και στην Ελλάδα κατά 5,3% - με το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 1,3%, θεωρώντας πως τα μέτρα που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός θα προέλθουν σε ένα μεγάλο μέρος από πόρους της ΕΕ. Οι εκτιμήσεις των επιδημιολόγων όμως είναι εντελώς διαφορετικές - ενώ από την εξέλιξη της πανδημίας θα εξαρτηθούν τα πάντα.

from The Analyst https://ift.tt/2xh9MIo
via IFTTT

Αλλαγή των τουρκικών μεθόδων του βίαιου εποικισμού της Ελλάδας

Στα πλαίσια του βίαιου εποικισμού των νησιών μας από την Τουρκία, ως προετοιμασία της ενδεχόμενης στρατιωτικής εισβολής της, τίθενται στο στόχαστρο ακόμη και νησιά δίπλα στην Αθήνα, με νέες τακτικές - με το Λιμενικό υπό τη νέα κυβέρνηση του Επιτελικού Κράτους της συμφοράς να μην είναι καν σε θέση να ελέγξει την πορεία ενός σαπιοκάραβου που πέρασε ολόκληρο το Αιγαίο, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς!

from The Analyst https://ift.tt/2xeWEng
via IFTTT

Ο σύγχρονος Μεγάλος Αδελφός

Με δεδομένο το ότι, οι κυβερνήσεις ελέγχονται από τις αγορές, από τις παγκόσμιες ελίτ δηλαδή, ειδικά η μικρογραφία της παγκοσμιοποίησης, η Ευρωζώνη και η ΕΕ μέσω της ΕΚΤ, πόσο παράλογο είναι να σκεφθούμε την πιθανότητα της εξαπόλυσης ενός ιού για τη δημιουργία συνθηκών «στρατιωτικού νόμου»; Για τη διεξαγωγή ενός πειράματος παγκοσμίως, με στόχο την κατάλυση της Δημοκρατίας, παρακολούθηση και των έλεγχο των Πολιτών; Πόσο μάλλον όταν ο ιός αυτός έχει την παράλληλη «χρησιμότητα» να εξολοθρεύει τους ηλικιωμένους συνταξιούχους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που επιβαρύνουν τα υπερχρεωμένα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ταμεία σε όλα σχεδόν τα ανεπτυγμένα κράτη και όχι μόνο; Τα χρήματα αυτά δεν απελευθερώνονται έτσι, για να είναι στη διάθεση αυτών που θέλουν να τα εκμεταλλευθούν, με τους τρόπους που γνωρίζουν; Δεν επιλύεται επί πλέον το πρόβλημα της υπερχρέωσης των κρατών; Γιατί αλήθεια δεν ισχύει η αστυνόμευση, όσον αφορά τις μετακινήσεις των παράνομων μεταναστών που νομιμοποιήθηκαν με τη συμφωνία του Μαρόκου; Θεωρία συνωμοσίας; Ίσως, αλλά αρκετά τεκμηριωμένη.

from The Analyst https://ift.tt/2J8yrBF
via IFTTT

Sunday 22 March 2020

Τα διδάγματα από τον κινεζικό εφιάλτη

Το μάθημα που θα μπορούσαμε να πάρουμε από τις εμπειρίες της Κίνας; Το ότι στους κλάδους που «κλειδώθηκαν» θα υπάρξουν ανάλογες μειώσεις - όχι όμως για χώρες όπως η Ιταλία και κυρίως η Ελλάδα που αφενός μεν δεν έχουν τη δική τους νομισματική πολιτική, αφετέρου δεν διαθέτουν την πολυτέλεια μίας δημοσιονομικής πολιτικής, αφού είναι κάτι περισσότερο από χρεοκοπημένες, ειδικά η Ελλάδα. Θα μπορέσει λοιπόν η χώρα μας να αντιμετωπίσει το κλείδωμα της οικονομίας της, αλλά πολύ δύσκολα θα τη θέσει ξανά σε κίνηση - ενώ θα δεχθεί ισχυρότερο πλήγμα, αφού η δική της δήθεν βαριά βιομηχανία είναι ο τουρισμός που θα υποφέρει πολλαπλά. Έτσι η Ελλάδα θα πληρώσει πανάκριβα την ανεπάρκεια των κυβερνήσεων της να αλλάξουν το σαθρό οικονομικό της μοντέλο - εκπονώντας συνεχώς διαχειριστικούς προϋπολογισμούς, όπως ο τελευταίος, καθώς επίσης ισχυριζόμενες επί πλέον πως βγήκαμε από τα μνημόνια και ότι το δημόσιο χρέος είναι δήθεν βιώσιμο, αδιαφορώντας για το μοναδικό στην ιστορία κόκκινο ιδιωτικό.

from The Analyst https://ift.tt/2WCrUa7
via IFTTT

Ο κορονοϊός ως βιολογικό όπλο

Ο καθένας μπορεί να επιλέξει εάν ο κορονοϊός εμφανίστηκε ξαφνικά ή εάν παρασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο των ΗΠΑ και του Ισραήλ για να βλάψει τους δύο εχθρούς τους, την Κίνα και το Ιράν - ή της Κίνας που βλάπτει την ίδια. Δυστυχώς όμως, όπως ακριβώς συνέβη με το «Stuxnet», όταν το τζίνι βγει από το μπουκάλι, δεν είναι εύκολο να το κατευθύνει κανείς εκεί που θέλει - να το ελέγξει ή να το βάλει ξανά μέσα. Οι συνέπειες δε για τον πλανήτη θα είναι ανυπολόγιστες, μοναδικές στην ιστορία. Εκτός αυτού, ίσως έτσι εξηγείται η απότομη αλλαγή στάσης της Ρωσίας που κήρυξε τον ενεργειακό πόλεμο στη Σαουδική Αραβία και στις ΗΠΑ.

from The Analyst https://ift.tt/2UvUckb
via IFTTT

Αρμαγεδδών

Είμαστε αντιμέτωποι με το μοναδικό στην ιστορία σταμάτημα της οικονομικής ζωής εκ μέρους των κυβερνήσεων σε μεγάλες περιοχές του πλανήτη - το οποίο ελπίζουμε πως θα συνοδευθεί από τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη των κρατών που έχει συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα. Το συνολικό αποτέλεσμα αυτών των δύο ενεργειών, δεν είναι καθόλου εύκολο να προβλεφθεί - ενώ χωρίς καμία αμφιβολία οι αναταραχές θα είναι πολύ μεγάλες, εάν τα κράτη δεν ενεργήσουν γρήγορα, μαζικά, αποφασιστικά και μη γραφειοκρατικά. Εντός της Ευρωζώνης δε είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητο να λειτουργήσουν όλες οι χώρες μαζί, συντονισμένα και ομοιόμορφα - ενώ η αλληλεγγύη μεταξύ τους είναι απόλυτα αναγκαία. Διαφορετικά η νομισματική ένωση θα καταρρεύσει ξαφνικά, σαν ένας χάρτινος πύργος, συμπαρασύροντας την ΕΕ - με καταστροφικές συνέπειες. Είναι φανερό πάντως πως η ευρωπαϊκή πολιτική δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του οικονομικού σοκ - κρίνοντας από τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες η οικονομία της χώρας του θα συρρικνωθεί μόλις κατά 1%, κάτι που είναι το λιγότερο αφελές, όταν η Γερμανία υπολογίζει με 25%! Για την Ελλάδα, όπου ο εφιάλτης στην Υγεία και στην Οικονομία συνοδεύεται από τα μεταναστευτικά και εθνικά προβλήματα που οι κυβερνήσεις μας άφησαν επίσης άλυτα, η κατάσταση θα είναι τραγική.

from The Analyst https://ift.tt/3dlP0Ic
via IFTTT

Saturday 21 March 2020

Το σοκ προσφοράς, τα ΣΔΙΤ και η τουρκική κατάρρευση

Με δεδομένο το ότι, η παύση λειτουργίας των σημαντικότερων ανεπτυγμένων οικονομιών θα ακολουθηθεί από μία ανάλογη των αναπτυσσομένων μετά το Μάιο, δημιουργώντας ένα «σοκ προσφοράς» που δεν έχουμε δει ποτέ μέχρι σήμερα, οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν στην πλευρά της ζήτησης θα προκαλέσουν χάος. Με απλά λόγια, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας, η λήψη μέτρων προσανατολισμένων στη ζήτηση, όπως τα «χρήματα από ελικόπτερο» που αναφέρονται από τις Η.Π.Α., οι επιταγές δωρεάν δηλαδή προς τους Πολίτες, δεν θα είναι απλά ένα λάθος - αλλά η συνταγή της πρόκλησης ενός καταστροφικού στασιμοπληθωρισμού που θα έχει οδυνηρά επακόλουθα για πολλά χρόνια. Τα επακόλουθα αυτά θα είναι η συνεχιζόμενη αύξηση των παγκοσμίων χρεών που ήδη ευρίσκονται στη στρατόσφαιρα, η εξασθένιση της παραγωγικότητας, η άνοδος του πληθωρισμού κυρίως σε είδη που δεν μπορούν να αντιγραφούν ή δεν είναι εύκολη η εισαγωγή τους, οι συνθήκες αποπληθωρισμού για τα υπόλοιπα και η οικονομική στασιμότητα - ένας πραγματικός εφιάλτης.

from The Analyst https://ift.tt/2J66hHn
via IFTTT

Οι δολοφόνοι της Ευρώπης

Όσον αφορά την ύφεση και την επιδημία στην ΕΕ, είναι πολύ σωστό αυτό που γράφει συνάδελφος γερμανός οικονομολόγος,: το ότι ο Ντράγκι, η Merkel και ο Σόιμπλε έχουν τους νεκρούς στην Ιταλία στη συνείδηση τους - πως αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας τους. Η αιτία της κατηγορίας του είναι οι ελλιπείς θεραπευτικές δυνατότητες των ιταλικών νοσοκομείων, λόγω της επιβολής της πολιτικής λιτότητας στη χώρα - του έμμεσου δηλαδή μνημονίου που την υποχρέωσαν να υιοθετήσει το 2012, με αποτέλεσμα να εκβιαστεί στη μείωση των δαπανών υγείας κατά 40% σχετικά με το 2008! Η ιταλική κυβέρνηση λοιπόν, εκβιαζόμενη από την ΕΚΤ και από τον Σόιμπλε, μείωσε αμέσως τις δαπάνες - κλείνοντας μεταξύ άλλων το 15% των νοσοκομείων της χώρας. Εύλογα επομένως η σημερινή κρίση της Ιταλίας είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας που αποδείχθηκε κυριολεκτικά θανατηφόρα. Απαιτήθηκε επίσης η αύξηση της αποδοτικότητας του συστήματος υγείας της, δηλαδή οι ιδιωτικοποιήσεις - υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του τότε υπουργού υγείας της Ελλάδας που σήμερα θεατρινίζει φορώντας μάσκα στις τηλεοράσεις, σύμφωνα με τις οποίες «Εγώ κάνω τις απολύσεις. Μη μου πάρει τη δόξα η Τρόικα».

from The Analyst https://ift.tt/33yDwww
via IFTTT

Το χρονολογικό του κορώνα ιού

Μία ενδιαφέρουσα αναδρομή με συνδέσμους άρθρων στην ιστορία της πανδημίας - Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Zhao Lijian θέτει ερωτήματα προς τον Διευθυντή του CDC των ΗΠΑ Robert R. Redfield μέσω twitter όταν ο τελευταίος επιβεβαίωσε ότι ορισμένες περιπτώσεις θανόντων από κορώνα ιό στις ΗΠΑ είχαν διαγνωσθεί μεταθανάτια. Έγραψε μεταξύ άλλων: «Θα μπορούσε να είναι ο αμερικανικός στρατός που έφερε την επιδημία στη Γουάν».

from The Analyst https://ift.tt/2Uatm2a
via IFTTT

Friday 20 March 2020

Ο οικονομικός εφιάλτης της πανδημίας

Είμαστε αντιμέτωποι με συνθήκες πραγματικού πολέμου - με την έννοια πως τώρα, με αφορμή την πανδημία, έρχονται στην επιφάνεια όλα τα σκουπίδια που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια από το δυσλειτουργικό σύστημα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που υιοθετήθηκε ανεύθυνα. Ειδικά όσον αφορά τις τράπεζες, κυρίως που είναι εκτεθειμένες στην αγορά παραγώγων συνολικού ύψους διεθνώς άνω των 600 τρις $, όπως τη Deutsche Bank, η κατάσταση θα είναι εφιαλτική - τόσο για τη χώρα της, όσο και για την Ευρωζώνη Βιώσιμες και μακροπρόθεσμες λύσεις ασφαλώς υπάρχουν ακόμη - αλλά δεν πρόκειται να υιοθετηθούν ειδικά στην ΕΕ, εξαιτίας της Γερμανίας. Αντίθετα, οι κεντρικές τράπεζες θα πλημμυρίσουν ξανά τις αγορές με νέα χρήματα - αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη δύναμη του χρηματοπιστωτικού τέρατος. Ο κορώνα ιός λοιπόν θα περάσει, είτε βρεθεί εμβόλιο είτε όχι, αλλά ο χρηματοπιστωτικός ιός θα παραμείνει - έως ότου την επόμενη φορά που μάλλον θα είναι η τελευταία, καταρρεύσει παταγωδώς ολόκληρο το σύστημα.

from The Analyst https://ift.tt/3dj93H6
via IFTTT

Δημόσιες επενδύσεις, το ιστορικό αντίδοτο του κορώνα ιού

Το 1933, ο πρόεδρος Φράνκλιν Ρούζβελτ - με διαγνωσμένη πολιομυελίτιδα, μια επιδημία που είχε οδηγήσει επίσης σε κλείσιμο δημόσιων εγκαταστάσεων - είχε δηλώσει: "Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος". Σήμερα θεωρούμε αυτή τη διάσημη αποστροφή του λόγου του ως μια αναφορά στους φόβους των ανθρώπων που συνδέονταν γενικά με τη Μεγάλη Ύφεση. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, ο Ρούσβελτ αναφερόταν σε ένα πολύ συγκεκριμένο είδος φόβου: τον "άγνωστο, αδικαιολόγητο, ανορθολογικό τρόμο ο οποίος παραλύει τις απαραίτητες προσπάθειες προκειμένου να μετατρέψουμε μια υποχώρηση σε αντεπίθεση". Στις 100 ημέρες που ακολούθησαν, το Κογκρέσο ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Ρούζβελτ και άρχισε να μετατρέπει την υποχώρηση σε αντεπίθεση. Τώρα είναι η ώρα να το πράξει ξανά.

from The Analyst https://ift.tt/2IYOoKy
via IFTTT

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Ένα τρίτο στοιχείο είναι το να καταλάβουμε πως είμαστε στην ουσία μόνοι μας, οπότε να μην περιμένουμε πολλά πράγματα από την ΕΕ - με κριτήριο το πλέον επαίσχυντο επεισόδιο σχετικά με τις ενδοευρωπαϊκές σχέσεις, από την έναρξη της επιδημίας. Εν προκειμένω, εννοούμε την άρνηση της Γερμανίας να εξάγει μάσκες προστασίας της αναπνοής και αναπνευστήρες στην Ιταλία, όταν η ιταλική κυβέρνηση απεύθυνε έκκληση στην ΕΕ για βοήθεια - όπου αντί η Γερμανία να επιδείξει την αλληλεγγύη που υποτίθεται πως αποτελεί τα θεμέλια της ΕΕ, απαγόρευσε την εξαγωγή του εξοπλισμού! Mε βάση τώρα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, κυρίως όμως με τη σωστή χρήση τους, μπορούμε να τα καταφέρουμε - διατηρώντας έναν αξιοπρεπή ρυθμό ανάπτυξης που δεν θα μας προκαλούσε προβλήματα στο μέλλον, μετά το τέλος της πανδημίας. Η μοναδική μας επιφύλαξη είναι η μη σαφήνεια σχετικά με το πού θα βρει τα 10 δις € που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς επίσης η σωστή χρήση τους - τονίζοντας πως αυτό που έχει σημασία δεν είναι οι τηλεοπτικές δηλώσεις, αλλά η εφαρμογή τους στην πράξη.

from The Analyst https://ift.tt/3belhPC
via IFTTT

Thursday 19 March 2020

Η γενιά της αέναης κρίσης

Το θέμα είναι πως την ανικανότητα ή την ατυχία της κυβέρνησης, την πληρώνουν πανάκριβα η Ελλάδα και οι Έλληνες - όπου όμως αυτό που μας στενοχωρεί δεν είναι τόσο οι ηλικιωμένοι, όσο τα νέα παιδιά. Ειδικά η γενιά που μεγάλωσε μέσα στη χειρότερη δεκαετία που έχει βιώσει ποτέ στην ιστορία της η Ελλάδα - ενώ, αντί τουλάχιστον να βλέπει κάποια ελπίδα για το μέλλον, έστω κάποια μικρή και δειλή ηλιαχτίδα στο μακρινό ορίζοντα, το σκοτάδι γίνεται όλο και πιο πυκνό. Αυτά τα νέα παιδιά ασφαλώς δεν ψήφισαν ποτέ εκείνους που κατάντησαν στο σημερινό χάλι την πατρίδα τους - σε μία οδύνη δίχως τέλος. Αυτά τα νέα παιδιά δεν βίωσαν ποτέ μία ελεύθερη, εθνικά κυρίαρχη και υπερήφανη Ελλάδα. Αυτά τα νέα παιδιά είτε εργάζονται με μισθούς πείνας, είτε είναι άνεργα, με όλες όσες πιέσεις συνεπάγονται αυτού του είδους οι ψυχοφθόρες εμπειρίες. Σε αυτά τα νέα παιδιά όμως, κανένας δεν δίνει σημασία.

from The Analyst https://ift.tt/2WtXozs
via IFTTT

Τα Τέσσερα Βέλη

Η διαχρονικά προβληματική κατάσταση της Ιαπωνικής οικονομίας, έχει δείξει ότι ο απεγκλωβισμός από ανάλογες καταστάσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

from The Analyst https://ift.tt/2IY7y3p
via IFTTT

Η Παγκοσμιοποίηση σε πανδημία με εμβόλιο την εθνική αναδίπλωση

Οι πολίτες είναι πλέον καχύποπτοι και ανήσυχοι, δεν εμπιστεύονται τις οικονομικές ελίτ, τις κυβερνήσεις τους, τους θεσμούς. Επικρατεί μια γενικευμένη ανασφάλεια και σε αυτό έχει συμβάλει και η ανεξέλεγκτη ροή αντιφατικής ενημέρωσης και πληροφόρησης, είτε από συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, είτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε από άλλους φορείς χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Επειδή όμως ζούμε σε αυτή τη χώρα, αγαπάμε αυτή τη χώρα, αγαπάμε τη φύση, τον πολιτισμό, την ιστορία και τους ανθρώπους της, δηλαδή είμαστε πατριώτες, είμαστε υποχρεωμένοι, πέρα από τις διαπιστώσεις, να δούμε το πώς τα πικρά μαθήματα που έχουμε συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια θα μεταβληθούν σε μαθήματα αναγκαία και σωτήρια για την επιβίωσή μας σε μία περίοδο που διακυβεύεται η ίδια η συλλογική μας ύπαρξη.

from The Analyst https://ift.tt/2xaNo3c
via IFTTT

Wednesday 18 March 2020

Καινοτομία στη μάχη για την ανάσχεση του Κορονοϊου

Η μικρο-τμηματοποίηση (micro-segmentation, micro-zoning) αποτελεί μια από τις τεχνικές ασφάλειας και άμυνας για αντιμετώπιση των κυβερνοεγκλημάτων που προκύπτουν από επιθέσεις σε cloud υπηρεσίες,

from The Analyst https://ift.tt/2xQqFtN
via IFTTT

Τα κυβερνητικά μέτρα της συμφοράς

Όταν διαβάζει κανείς «έπεται η οικονομία» και βλέπει μασκοφόρους υπουργούς στις τηλεοράσεις, φτάνει για να καταλάβει τι θα συμβεί στην Ελλάδα.

from The Analyst https://ift.tt/2J9uvRj
via IFTTT

Κορώνα κραχ;

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κυβερνήσεις προσποιούνται πως ο ιός είναι το πρόβλημα της οικονομίας - όχι οι πάσης φύσεως δομικές και εισοδηματικές ανισορροπίες που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια ή οι τεράστιες φούσκες στις αγορές παγίων. Μεταξύ άλλων με την ανεύθυνη, μη συμβατική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, με αποτέλεσμα να διατηρούνται τεχνητά στη ζωή ζόμπι εταιρίες και τράπεζες - καθώς επίσης να αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ τα χρέη των κρατών, των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των νοικοκυρών, χρηματοδοτούμενα με ένα βουνό ομολόγων με αρνητικά επιτόκια! Εν προκειμένω μοιάζει σαν να κατηγορεί κανείς ως υπεύθυνο μίας έκρηξης αυτόν που πετάει κάτω ένα αναμμένο σπίρτο, σε μία περιοχή που προηγουμένως δεκάδες άλλοι είχαν πλημμυρίσει με τόνους βενζίνης. Με απλά λόγια, όπως οι κερδοσκόποι το 2008 ή η Ελλάδα το 2010, ήταν μία από τις πολλές υπάρχουσες καρφίτσες, οι οποίες έσπασαν τις τεράστιες φούσκες που προϋπήρχαν, έτσι και ο κορωνοϊός είναι ένας από τους πολλούς δυνητικούς καταλύτες που θα μπορούσαν να αφαιρέσουν τον κοπανιστό αέρα - με τον οποίο είχαν γεμίσει οι αγορές που από πολύ καιρό τώρα αποσυνδέθηκαν από την πραγματική οικονομία.

from The Analyst https://ift.tt/3a2pVQu
via IFTTT

Tuesday 17 March 2020

Πανδημία

Οι πανδημίες, οι μεγάλες επιδημίες δηλαδή που εξαπλώνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη, αποτελούν ένα επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ιστορίας - ενώ τείνουν να συμβαίνουν στο τέλος μίας περιόδου αύξησης του διεθνούς εμπορίου και της οικονομικής ολοκλήρωσης (=διασύνδεσης όλων των κρατών μεταξύ τους) σε ένα μεγάλο μέρος της υφηλίου. Σε τέτοιες εποχές αφενός μεν οι άνθρωποι ταξιδεύουν πολύ συχνά, αφετέρου αυξάνεται η αστικοποίηση - οπότε ο ιός που εμφανίζεται μεταφέρεται και πολλαπλασιάζεται πολύ πιο εύκολα. Εύλογα λοιπόν αναφέρεται κανείς σε μία αρρώστια της παγκοσμιοποίησης - ενώ ιστορικά οι πανδημίες εξαπλώνονταν κατά μήκος των εμπορικών οδών, έχοντας ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση ή την αντιστροφή της διαδικασίας της οικονομικής ολοκλήρωσης. Εν προκειμένω την καθυστέρηση ή την αντιστροφή της παγκοσμιοποίησης, καθώς επίσης της μικρογραφίας της: της ΕΕ.

from The Analyst https://ift.tt/2wgweRF
via IFTTT

Η νέα ελληνική τραγωδία

Η εξάπλωση του ιού θα είχε πιθανότατα επιβραδυνθεί σημαντικά, εάν ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός υγείας είχαν ζητήσει δημόσια, πριν από ένα μήνα, να μείνουν μακριά από τις δουλειές τους όλοι όσοι παρουσίαζαν συμπτώματα κρυολογήματος - κυρίως όμως να μην εμφανίζονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης να φορούν μάσκες προστασίας (των άλλων) όσοι ήταν υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας. Αντί δηλαδή να κατηγορείται σήμερα ο ελληνικός λαός για τη μη τήρηση των κυβερνητικών εντολών (όπως κατηγορήθηκε στο παρελθόν για τα μνημόνια από τον «μαζί τα φάγαμε», για την υπερχρέωση της κυβέρνησης Καραμανλή, για τη χρεοκοπία του Βενιζέλου ή για την προδοσία των επομένων), θα μπορούσε να είχε προειδοποιηθεί έγκαιρα για τον κίνδυνο μίας πανδημίας - αφού οι ειδήσεις από την Κίνα ήταν ξεκάθαρες. Εν τούτοις, μία κυβέρνηση που θεωρεί προληπτικά τα σημερινά μέτρα καταστολής, ήταν αδύνατον να σκεφθεί κάτι τέτοιο - ενώ όταν αναφέρει κανείς ως πρότυπα περιορισμού του ιού την Ταιβάν, τη Σιγκαπούρη ή την Ιαπωνία, τονίζοντας πως σε αυτές τις χώρες λήφθηκαν μέτρα πολύ πριν υπάρξει το πρώτο θύμα, αμέσως μετά την ενημέρωση τους για τα προβλήματα της Κίνας, αντιμετωπίζεται εχθρικά.

from The Analyst https://ift.tt/2TUEGzc
via IFTTT

Monday 16 March 2020

Κραχ

Φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο κραχ στην παγκόσμια ιστορία - θυμίζοντας πως είχαμε πολλές φορές γράψει ότι, όσο πιο πολύ καθυστερεί, τόσο πιο καταστροφικό θα είναι. Ειδικά αφού το προηγούμενο του 2008 δεν καταπολεμήθηκε, αλλά μεταφέρθηκε επαυξημένο στο μέλλον. Στην Ελλάδα, με την κυλιόμενη χρεοκοπία που βιώνει, έχοντας καταδικαστεί από τις ανεπαρκείς ή/και ανίκανες κυβερνήσεις της, η κατάσταση προβλέπεται τραγική - χωρίς καμία διάθεση υπερβολής

from The Analyst https://ift.tt/39Yad8O
via IFTTT

Το Μεταναστευτικό σε Τουρκία & Ελλάδα ως σχέδιο, εργαλείο, όπλο

Είναι γεγονός ότι το ανθρώπινο είδος μεταναστεύει από την πρώτη περίοδο εμφάνισης του Homo sapiens επί της γης. Στις πρώτες περιόδους είτε για τον επιούσιο είτε για την αποφυγή θανάσιμων κινδύνων και στις επόμενες περιόδους για να προστατευθεί από το είδος του.

from The Analyst https://ift.tt/33nJKPC
via IFTTT

Δρακόντειος νόμος στη Δανία

Οι πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν για τον κοροναϊό, θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα και ενδεχομένως φυλάκιση - θα απαγορεύεται να εισέρχονται σε καταστήματα, παντοπωλεία, δημόσια ιδρύματα και νοσοκομεία ενώ ταυτόχρονα θα εμποδίζονται όσον αφορά τη χρήση δημόσιων συγκοινωνιών.

from The Analyst https://ift.tt/2TS65BR
via IFTTT

Σιγκαπούρη, επιτυχημένη αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Η χώρα, ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου, τοποθέτησε στρατιωτικούς γιατρούς σε όλα τα σύνορα της, με αντικείμενο τον έλεγχο των εισερχομένων και τη διανομή ιατρικών υλικών, όπως προστατευτικές μάσκες - όπου μετά τον ιό SARS η διατηρεί αποθέματα ασφαλείας. Από τις 3 Ιανουαρίου δε, δηλαδή τρεις εβδομάδες πριν το πρώτο περιστατικό, ελέγχονταν οι θερμοκρασίες των σωμάτων αυτών που εισέρχονταν αεροπορικώς - ενώ το υπουργείο Υγείας δημιούργησε μία ιστοσελίδα, με όλες τις εξελίξεις της ασθένειας, προειδοποιήσεις, συστάσεις και απόψεις εμπειρογνωμόνων. Με απλά λόγια, δεν άφησε την ενημέρωση στις διαθέσεις των εμπόρων του τρόμου, όπως είναι πολλά ΜΜΕ στην Ελλάδα - τα οποία ακόμη και σήμερα τρομοκρατούν ανεύθυνα τους Πολίτες, τους παραπληροφορούν και τους «ταΐζουν» με ιστορίες που προκαλούν φόβο. Το πλέον εξοργιστικό εδώ είναι η αδιαφορία ή/και η άγνοια της κυβέρνησης που φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει πως αυτά τα εγκληματικά δημοσιεύματα θα κοστίσουν τεράστια ποσά στην Ελλάδα - ενδεχομένως ένα τέταρτο οδυνηρό μνημόνιο, συμπληρωματικό του ήδη υπάρχοντος.

from The Analyst https://ift.tt/38UrD5d
via IFTTT

Οι τουρκόφιλοι

. Καταγγέλλουν με κείμενο τους το κλείσιμο των συνόρων από την Ελλάδα και την αναστολή των διαδικασιών χορήγησης ασύλου ως «ηθικό σκάνδαλο», ενώ κατονομάζουν ως «πολιτική του τρόμου» τις επαναπροωθήσεις και τα hot spot στη Λέσβο. Στο κείμενο διαμορφώνεται η εντύπωση ότι η παρούσα ελληνική πολιτική συνιστά ένα ανθρωπιστικό άγος για την Ευρώπη. Η κατακλείδα […]

from The Analyst https://ift.tt/38VkAZT
via IFTTT

Sunday 15 March 2020

Το τέλος των εθνικών αυταπατών

Είναι πλέον άμεση εθνική ανάγκη η επιθετική πολιτική της χώρας. Αφενός για τη διόρθωση της ερμηνείας αυτής της συμφωνίας, έτσι ώστε να συμπεριληφθεί ο Έβρος και όλη η ηπειρωτική χώρα στη διαδικασία επαναπροώθησης στην Τουρκία αυτών, που δεν δικαιούνται άσυλο, με άμεση και μόνιμη αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου και αφετέρου για την άμεση τροποποίηση της κατάπτυστης συμφωνίας του Δουβλίνου II, έτσι ώστε να υπάρχει ισότιμη κατανομή στις χώρες της Ε.Ε. των δικαιούμενων πολιτικού ασύλου, μετά την καταγραφή και αίτησή τους στην πρώτη χώρα εισόδου και την ολοκλήρωση της διαδικασίας παροχής ασύλου στη χώρα της κατανομής.

from The Analyst https://ift.tt/2WhXp9o
via IFTTT

Η λαθροεισβολή και ο εποικισμός της Ελλάδας

. Η ελληνική κυβέρνηση έχει πέσει στην παγίδα, προγραμματίζοντας την κατασκευή νέων hot spot στα νησιά και ιδίως στην ενδοχώρα, γνωρίζοντας πως όταν τους μεταφέρει εκεί δεν μπορεί να τους επιστρέψει στη χώρα προέλευσης τους: στην Τουρκία. Αυτό σημαίνει με τη σειρά του πως συμβάλλει στον εποικισμό της Ελλάδας, σε μία εποχή που αντιμετωπίζει ταυτόχρονα […]

from The Analyst https://ift.tt/2QjKyzT
via IFTTT

Το οικονομικό αντίδοτο του Κορωνοϊού

Ένα πρώτο, απλό και ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματικό μέτρο για την ελληνική οικονομία και όχι μόνο, θα ήταν η μείωση του ΦΠΑ - κυρίως επειδή κάθε «σοκ προσφοράς» καταλήγει αργά ή γρήγορα σε ένα «σοκ ζήτησης», ειδικά όταν συνοδεύεται από πληθωρισμό. Οδηγεί επομένως στην επικίνδυνη ασθένεια του στασιμοπληθωρισμού, η οποία είναι θανατηφόρα για υπερχρεωμένα κράτη, τράπεζες (δεν είναι απίθανο ένα Bank run), επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Όλα τα υπόλοιπα θα ήταν είτε ημίμετρα, είτε άδικα για τη μία ή την άλλη κοινωνική ομάδα - γεγονός που σημαίνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα της τη χρηματοδότηση της μείωσης του ΦΠΑ, αφήνοντας στην άκρη όλες τις άλλες προσπάθειες της. Ειδικά όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της στο Euro Group ή στην ΕΕ, θα πρέπει να επικεντρωθεί είτε στην διεκδίκηση των 290 δις € που μας οφείλει η Γερμανία, είτε στη διαγραφή των 96 δις € που έχουν μετατεθεί για μετά το 2032 - ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων για το Diesel Gate, καθώς επίσης των τεράστιων ζημιών που μας προκάλεσε η Τρόικα με τους λανθασμένους πολλαπλασιαστές της, όπως παραδέχθηκε δημόσια πολλές φορές το ίδιο το ΔΝΤ, ενώ έχει τεκμηριωθεί από δεκάδες οικονομολόγους.

from The Analyst https://ift.tt/2TPpp2G
via IFTTT

Saturday 14 March 2020

Η αιτία της επικινδυνότητας του Κορώνα ιού

Η εξάπλωση του κορονoϊού είναι μια ύπουλη εκθετική αύξηση, Μείνετε σπίτι σας.Δεν είμαι γιατρός, βιολόγος ή επιδημιολόγος, αλλά η δουλειά μου στην επιστήμη των υπολογιστών είναι να δαμάζω τις εκθετικές αυξήσεις. Η εξάπλωση του κορονoϊού είναι μια ύπουλη εκθετική αύξηση.

from The Analyst https://ift.tt/2TR0BY8
via IFTTT

Η πρωτοφανής τουρκική βαρβαρότητα

Η χριστιανική κοινότητα στην Τουρκία έχει εξοργιστεί με τους βαρβάρους που επιτίθενται σε αφύλακτα νεκροταφεία. Σε 19 πρόσφατα, καταστρέφοντας 66 τάφους χριστιανών, μεταξύ των οποίων ενός 17χρονου από παιδιά ουσιαστικά της δικής του ηλικίας. Δεν δίστασαν δε να προσπαθήσουν να διακόψουν την τελετή της κηδείας του, φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος». Το γνωστό δηλαδή «Allahu Akbar» των ισλαμιστών που τρομοκρατούν τη Δύση με τις βομβιστικές και άλλες επιθέσεις τους. Ένας άλλος χριστιανός διαμαρτυρήθηκε για το σπασμένο σταυρό του τάφου της συζύγου του που βρήκε καμένο λίγο πιο κάτω. Όπως δήλωσε, ο σπόρος του μίσους των Τούρκων εναντίον των Χριστιανών εξαπλώνεται, ξεκινώντας από τα δημοτικά σχολεία και από τα βιβλία που τυπώνονται από το υπουργείο παιδείας που χαρακτηρίζουν τους Χριστιανούς ως εχθρούς και προδότες.

from The Analyst https://ift.tt/2IIXoDD
via IFTTT

Ο οικονομικός Αρμαγεδδών προ των πυλών εξαιτίας του Covid-19

Η χώρα μας αντιμετωπίζει δύο σοβαρές απειλές, η μία είναι η οικονομική ασφυξία εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19 και η δεύτερη επίσης σοβαρή είναι η αντιμετώπιση της εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών από τον Έβρο και τα θαλάσσια σύνορα μας. Οι δύο απειλές λειτουργούν αθροιστικά όχι μόνο για την εθνική μας ασφάλεια, αλλά και για την διαχείριση της οικονομικής κρίσης που θα κληθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα. Σε λίγο το σύστημα υγείας της χώρας θα δοκιμάσει τις αντοχές του, το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν το υφιστάμενο σύστημα υγείας με τις γνωστές παθογένειες και ελλείψεις του σε υγειονομικό προσωπικό, υποδομές και διαθέσιμες κλίνες εντατικής ή ΜΕΘ θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μία έξαρση των κρουσμάτων πάνω από ένα όριο. Ένα όριο στο οποίο δεν έχει ακόμα λάβει υπόψιν ένα μεγάλο πληθυσμό παράνομων μεταναστών-προσφύγων που θα νοσήσουν, λόγω της συσσώρευσης αυτών των πληθυσμών σε ασφυκτικές δομές και λόγω του ότι οι πληθυσμοί αυτοί έχουν εισέλθει στην χώρα και συνεχίζουν να μετακινούνται χωρίς υγειονομικούς ελέγχους.

from The Analyst https://ift.tt/2U9Lubf
via IFTTT

Η κυλιόμενη χρεοκοπία επιταχύνεται

Η Ελλάδα δεν πήγαινε καθόλου καλά, πολύ πριν εμφανισθούν τα προβλήματα από το BREXIT, από τη χρεοκοπία της Thomas Cook και από τον κορώνα ιό - λόγω του αποτυχημένου οικονομικού της μοντέλου του παρελθόντος, το οποίο την οδήγησε μεταξύ άλλων στην υπερχρέωση του 2009 και στο έλλειμμα τότε του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της. Σωστά τώρα ανησυχούμε για την επιδημία, όσον αφορά την υγεία μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Υγεία, όπως η άμυνα, η ασφάλεια, η παιδεία κλπ. εξαρτάται άμεσα από την Οικονομία - ενώ από γρίπη πεθαίνουν κάθε χρόνο 60.000 άτομα παγκοσμίως, όταν σήμερα από τον κορώνα ιό κάτω από 5.000. Ελπίζουμε πάντως πως θα λερώσουν τα χέρια τους συμμετέχοντας στην πολιτική και άλλοι «καθαροί» Έλληνες - λέγοντας τους πως όποιος δεν ενδιαφέρεται για τα κοινά κατά τον Πλάτωνα, είναι αναγκασμένος να τον κυβερνούν κατώτεροι του. Επί λέξη είχε πει τα εξής: «Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά, είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους»

from The Analyst https://ift.tt/2We2TCe
via IFTTT

Friday 13 March 2020

Η αιτία της ιταλικής κορώνα-κρίσης

Δεν είναι υπερβολικό να ισχυρισθεί κανείς πως ο ηθικός αυτουργός των χιλιάδων θανάτων της Ιταλίας, ο δολοφόνος των Ιταλών είναι η Γερμανία - καθώς επίσης πως αυτή η αδιόρθωτη και αμετανόητη χώρα που ακόμη και σήμερα επιμένει στη διατήρηση της πολιτικής λιτότητας (=μνημόνια) και στα πρωτογενή πλεονάσματα των υπερχρεωμένων χωρών του ευρώ, θα οδηγήσει στη διάλυση της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Σε μία διάλυση που θα έχει οδυνηρά επακόλουθα για ολόκληρο τον πλανήτη, εάν δεν βρεθεί κάποιος να τη σταματήσει.

from The Analyst https://ift.tt/2QtJsBN
via IFTTT

Thursday 12 March 2020

Ο εθνοκτόνος

Δεν έχει βγει ακόμα ισολογισμός διαχωρισμού της ΔΕΠΑ Εμπορίας και της ΔΕΠΑ Υποδομών - οπότε δεν ξέρουμε τι πουλάμε και για πόσο. Πώς θα προβούν σε εκτίμηση της αξίας οι ενδιαφερόμενοι; Προβλέπεται να πουληθεί και η ΔΕΠΑ με δάνεια από συστημικές Τράπεζες όπως η ΔΕΣΦΑ, τα 14 Αεροδρόμια και το Ελληνικό, στερώντας κεφάλαια από την πραγματική οικονομία;

from The Analyst https://ift.tt/2TVCYMM
via IFTTT

Τουρκία: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην

Το απόφθεγμα του Σκοπελίτη Κωνσταντίνου ταιριάζει απόλυτα στην κατάσταση που βρίσκεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Τ. Ερντογάν.

from The Analyst https://ift.tt/33bIajP
via IFTTT

Wednesday 11 March 2020

Ελλάδα-Τουρκία ώρα μηδέν

Η κυβέρνηση συνεχίζει τη δειλή πολιτική του κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία, παρά το ότι έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι έτσι μας οδηγεί σε πόλεμο. Μπορεί έτσι να αποφεύχθηκε ένα θερμό επεισόδιο χθες, αλλά δεν θα συμβαίνει πάντοτε το ίδιο - ενώ αργά ή γρήγορα θα στείλουν οι Τούρκοι κάποιο σκάφος εξόρυξης στα χωρικά μας ύδατα, οπότε θα είναι δύσκολο να προσποιηθούμε ότι δεν βλέπουμε. Ο στόχος τους άλλωστε δεν είναι ο Έβρος, αλλά το Καστελόριζο και η Κύπρος - γενικότερα η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, όπου φυσικά δεν θα πρόκειται για συνεκμετάλλευση, αλλά για μονομερή ιδιοποίηση των κοιτασμάτων μας από την Τουρκία, παράλληλα με τη μετατροπή της Ελλάδας σε δορυφόρο της. Μόνο ένας τυφλός δεν θα το έβλεπε ή, καλύτερα, κάποιος που εθελοτυφλεί, όπως η κυβέρνηση μας - ενώ ένα μεγάλο μέρος της απάτριδος πολιτικής και οικονομικής μας ελίτ θα ήταν πρόθυμο να συμφωνήσει με τους Τούρκους, αρκεί να διατηρήσει την εξουσία, τα περιουσιακά στοιχεία και τα προνόμια του. Το ίδιο άλλωστε συνέβη κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής του 1940 - σε μία χώρα όπως η δική μας που δεν είναι γνωστή μόνο για τους ήρωες, αλλά και για τους προδότες της.

from The Analyst https://ift.tt/2Q4NHTO
via IFTTT

Tuesday 10 March 2020

Ο δεκάλογος του κορωναϊού

Μην πανικοβάλλεστε, αλλά μην υποτιμάτε και την κατάσταση. Ενεργήστε με γνώμονα την λογική, μειώστε στο ελάχιστο την εξάπλωση για να προστατεύσετε τους άλλους, απολαύστε τον χρόνο με τους αγαπημένους σας. Ενεργήστε σαν να είναι πανδημία, έτσι ώστε να μην τη δείτε να συμβαίνει.

from The Analyst https://ift.tt/2TTOqIS
via IFTTT

Η μάχη της Σαουδικής Αραβίας

H Μοναρχία της Ερήμου κλιμακώνει τον πόλεμο τιμών με τη Ρωσία, με την κρατική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου να δεσμεύεται να παράγει την ποσότητα-ρεκόρ των 12,3 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα τον επόμενο μήνα - σε μια μαζική αύξηση της παραγωγής που θα πλημμυρίσει την αγορά. Είναι ο τελευταίος ελιγμός σε αυτό που ετοιμάζεται να εξελιχθεί σε έναν μακρύ και επώδυνο πόλεμο τιμών ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σουηδική Αραβία - με απώτερο στόχο τις Η.Π.Α., τη βιομηχανία σχιστόλιθου της χώρας, το πετροδολάριο, το δολάριο και τελικά την αμερικανική οικονομία. Η Ρωσία αντέδρασε άμεσα στον πόλεμο δηλώσεων, με τον υπουργό Ενέργειας της να διαβεβαιώνει πως η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή της κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα. Αυτό θα οδηγούσε δυνητικά την παραγωγή της στο επίπεδο-ρεκόρ των 11,8 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

from The Analyst https://ift.tt/2xky58e
via IFTTT

Το νομοσχέδιο των συνεταιρισμών

Ευνοεί τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των συνεταιρισμών από το ιδιωτικό κεφάλαιο - χωρίς να επιλύει τα μεγάλα προβλήματα των αγροτικών συνεταιρισμών. Προβλήματα εντοπίζονται ως προς διαφάνεια των αποφάσεων των μελών του ΔΣ και ως προς την έλλειψη δημοκρατικής λειτουργίας. Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί επίσης η απεριόριστη γραφειοκρατία κατά τη σύσταση, λειτουργία και διατήρηση των ΑΣ - ενώ παράλληλα περιορίζεται η καινοτομία και η αξιοποίηση ατόμων στις αγροτικές πρωτοβουλίες και δεν δίνονται κίνητρα, παρά το ότι η Ελλάδα είναι η μία χώρα με πολλές προοπτικές ανάπτυξης της γεωργίας και γενικότερα του πρωτογενούς τομέα. Κλείνοντας, χωρίς επιτυχημένους και λειτουργικούς συνεταιρισμούς, ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει μέλλον - ενώ το σημερινό νομοσχέδιο έχει πολλά λάθη και μεγάλες ελλείψεις, οπότε δεν πρόκειται να βοηθήσει καθόλου.

from The Analyst https://ift.tt/2PY7W5G
via IFTTT

Monday 9 March 2020

Η Ελλάδα και η παγκόσμια κρίση «COVID-19»

Εάν εκατομμύρια άνθρωποι πάψουν να πηγαίνουν στις δουλειές τους, είτε λόγω απαγορεύσεων από τα κράτη, είτε εξαιτίας του φόβου τους, εάν οι παγκόσμιες αλυσίδες τροφοδοσίας καταρρεύσουν, εάν κλείσουν τα σύνορα και συρρικνωθεί το παγκόσμιο εμπόριο επειδή κάποιες χώρες δεν θα εμπιστεύονται τις στατιστικές των άλλων, τότε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στον τομέα της προσφοράς θα είναι ανάλογα μεγάλα, με αυτά της ζήτησης. Ελάχιστοι πολιτικοί βέβαια είναι σε θέση να καταλάβουν τις προκλήσεις μίας ύφεσης που θα οφειλόταν στην προσφορά - στη μειωμένη παραγωγή και στην περιορισμένη κυκλοφορία/διανομή των αγαθών. Εν προκειμένω θα υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία, η οποίες θα θύμιζαν τις ουρές στα βενζινάδικα κατά την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970 - αυτή τη φορά στα Σούπερ Μάρκετ, στα φαρμακεία κοκ. Αμέσως μετά ο πληθωρισμός θα εκτοξευόταν στα ύψη, ακολουθούμενος από την άνοδο των επιτοκίων που θα έδινε τη χαριστική βολή στα υπερχρεωμένα κράτη, τράπεζες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά - προκαλώντας έτσι μία παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση.

from The Analyst https://ift.tt/2vUphWe
via IFTTT

Το θράσος της Τουρκίας στο μεταναστευτικό

Σχετικά με την Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν εξήγησε γιατί οι 9 στους 10 που στέλνει στα σύνορα της είναι Αφγανοί, Πακιστανοί και Αφρικανοί - σε καμία περίπτωση λοιπόν μετανάστες από τη Συρία, τους οποίους ο ίδιος διώχνει από τα εδάφη τους με τον πόλεμο που διεξάγει εναντίον του Assad. Έναν πόλεμο που έχει χάσει, με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τη χώρα του, από τη στιγμή εκείνη και μετά που η Ρωσία στήριξε το καθεστώς της Συρίας - ενώ ποτέ η Ρωσία δεν ήταν σύμμαχος των Τούρκων.

from The Analyst https://ift.tt/2VSzvRM
via IFTTT

Το παγκόσμιο κραχ και η τουρκική κατάρρευση

Με τις αγορές πετρελαίου να ανοίγουν στο -30% μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις τιμές και να αυξήσει τις ποσότητες εξόρυξης, έχοντας προηγουμένως δεχθεί τη ρωσική πετρελαϊκή επίθεση και με το γερμανικό δείκτη DAX να ανοίγει στο -10% (-17% η Deutsche Bank), όταν τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού S&P 500 διαπραγματεύονταν πάνω από το -5%, εγκαινιάσθηκε επίσημα η νέα μεγάλη κρίση - με αφορμή τον κορώνα-ιό που εξαπλώνεται ταχύτατα σε ολόκληρο τον πλανήτη, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στον τουρισμό, στη ναυτιλία και σε μία σειρά άλλων οικονομικών κλάδων. Εάν οι κεντρικές τράπεζες δεν αντιδράσουν άμεσα τότε θα βιώσουμε πρωτόγνωρες συνθήκες - ειδικά στην Ευρώπη και με επίκεντρο τη χρεοκοπημένη Ιταλία, στην οποία ο ιός έχει εξουδετερώσει τη βιομηχανική παραγωγή σε πολλές περιοχές της.

from The Analyst https://ift.tt/2VYTiyL
via IFTTT

Sunday 8 March 2020

Αλληλεγγύη με τους παράνομους μετανάστες

Όλοι αυτοί που διαδηλώνουν και συμπαραστέκονται ενεργά υπέρ παραμενόντων στην Ελλάδα μεταναστών, θα πρέπει να αποδείξουν ενεργά και στην πράξη το ενδιαφέρον τους για αυτούς. Η λύση έρχεται από τον Καναδά, ενώ αφορά αυτούς που ζητούν ανοιχτά σύνορα στην Ελλάδα και φροντίδα των μεταναστών - χωρίς να είναι πρόθυμοι να τους πάρουν στα σπίτια τους.

from The Analyst https://ift.tt/2vOlTwd
via IFTTT

Ο θανατηφόρος κίνδυνος για την Ελλάδα

Ο Τούρκος πρόεδρος θα χρησιμοποιήσει όλα του τα διαπραγματευτικά χαρτιά, ζητώντας όχι μόνο χρηματικά ανταλλάγματα από τη Γερμανία - κατά την άποψη μας επί πλέον ανταλλάγματα στο θέμα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, θεωρώντας πως έτσι, μεταξύ άλλων, θα αποφύγει τη χρεοκοπία της χώρας του που είναι προ των πυλών. Πόσο μάλλον όταν η δημοτικότητα του ευρίσκεται σε ελεύθερη πτώση - ενώ θα κινδυνεύσει να ανατραπεί εάν δεν βρει γρήγορα λύσεις που θα ικανοποιούν το λαό του. Στα πλαίσια αυτά δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πως η ηγεμονική χώρα της ΕΕ, η Γερμανία, δεν θα διστάσει να του προσφέρει αυτά που θα της ζητήσει - έχοντας προ πολλού μετατρέψει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο της, αφού προηγουμένως τη χρεοκόπησε με τη βοήθεια των εθνοκτόνων ελληνικών κυβερνήσεων. Εάν λοιπόν η Ελλάδα δεν πάρει αμέσως τα μέτρα της, για να προστατευθεί από το συγκεκριμένο θανατηφόρο κίνδυνο, θα υποστεί μία ακόμη τεράστια ήττα - η οποία θα ήταν τότε οριστική και αμετάκλητη. Η εγχώρια πολιτική και οικονομική ελίτ πάντως είναι πρόθυμη να παραδώσει τα πάντα για να αποφύγει τη σύγκρουση με την Τουρκία ή με τη Γερμανία - όπως άλλωστε τεκμηριώθηκε από τη στήριξη των μνημονίων εκ μέρους της, παρά τη μνημειώδη καταστροφή που γνώριζε πως θα υποστεί η Ελλάδα.   

from The Analyst https://ift.tt/3azFuiv
via IFTTT

Ο πόλεμος του πετρελαίου

Εάν τελικά εξαπλωθεί ο κορώνα-ιός όπως προβλέπεται, το 2020 θα είναι το χειρότερο έτος για τη ζήτηση πετρελαίου μετά το 2008 - οπότε, εάν δεν μειωθεί η παραγωγή του από τις χώρες του ΟΠΕΚ που υποστηρίζουν μία περικοπή της τάξης των 1,5 εκ. βαρελιών ημερησίως και τη Ρωσία, θα δούμε ξανά τιμές κάτω των 30 $. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό τόσο για τις Η.Π.Α., όσο και για τη Σαουδική Αραβία - ενώ επώδυνο μεν για τη Ρωσία, αλλά θα μπορούσε να το αντέξει. Ως εκ τούτου οι Η.Π.Α. θα αναγκαζόταν να προστατευτούν και να προστατεύσουν τη Σαουδική Αραβία με άλλους τρόπους - με τη χρήση των όπλων που διαθέτουν. Εν προκειμένω ελπίζουμε να μην τις υποτιμήσει η Ρωσία - προκαλώντας το αδιανόητο.

from The Analyst https://ift.tt/2VWGjO3
via IFTTT

Saturday 7 March 2020

Ο ορισμός της ανικανότητας

Εύλογα εντυπωσιάζεται κανείς από την άγνοια και την ανικανότητα ενός ανθρώπου που έχει τοποθετηθεί υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης - με υπουργό ένα δικηγόρο που δικαιολογημένα δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο. Το γεγονός αυτό με τη σειρά του σημαίνει πλήρη ανικανότητα του πρωθυπουργού, όσο αφορά την επιλογή των συνεργατών του - κάτι που διαπιστώνεται σε πολλά άλλα υπουργεία, όπως στο ενέργειας και περιβάλλοντος που προΐσταται ο εκκαθαριστής και εκτελεστής της Ελλάδας. Ένας άνθρωπος που έχει πλήρη άγνοια όσον αφορά την ενέργεια και το περιβάλλον - ενώ η μοναδική του ικανότητα είναι το ξεπούλημα των επιχειρήσεων του δημοσίου, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εγχώριας ή/και ξένης Ολιγαρχίας.

from The Analyst https://ift.tt/39zn9lk
via IFTTT

Ο αστραπιαίος μεταναστευτικός πόλεμος

Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές χρησιμοποιούνται ως πολιτικό εργαλείο με απώτερο στόχο τη μεταβολή της σύνθεσης του ντόπιου πληθυσμού και εν τέλει την αντικατάσταση του από αλλογενείς. Η δε Τουρκία χρησιμοποιεί ανοικτά τις λαθρομεταναστευτικές ροές προκειμένου να προσποριστεί πολιτικά και οικονομικά οφέλη από την ΕΕ, η οποία μοιάζει παράλυτη και αμήχανη μπροστά στους εκβιασμούς της γειτονικής χώρας. Μέσα σ' όλο αυτό το εφιαλτικό σκηνικό καλείται ο Έλληνας να αντιμετωπίσει προκλήσεις πρωτόγνωρες που υπονομεύουν άμεσα όχι μόνο το μέλλον του ελληνικού έθνους αλλά και την καθημερινή του επιβίωση. Καλείται να βρει μορφές αντίστασης και διεξόδους ενάντια στο κατεστημένο πολιτικό σύστημα που τον μάχεται σε όλα τα επίπεδα με πρωτοφανή ένταση. Πρέπει να αναδειχθούν νέες δυνάμεις που θα ανατρέψουν το υπάρχον σκηνικό και θα επιτρέψουν στον Ελληνισμό να επανακτήσει την εθνική κυριαρχία του.

from The Analyst https://ift.tt/39vSQfD
via IFTTT

Ο κορονοϊός, ο τουρκικός ιός και ο ιός Soros

Κατά την άποψη μας ο τουρκικός ιός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τον κινεζικό για την Ελλάδα - από τον κορονοϊό που απειλεί να βυθίσει τον πλανήτη στην ύφεση και να τον οδηγήσει στο κραχ που αναμενόταν από αρκετό καιρό τώρα, με κριτήριο τις θηριώδεις φούσκες που έχουν σχηματιστεί στα χρηματιστήρια και στα ακίνητα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως υποτιμούμε τον κορονοϊό, αλλά ότι δεν πρέπει να μας τρομοκρατήσει καταστρέφοντας ολοσχερώς την ήδη βαριά άρρωστη οικονομία μας - από την οποία άλλωστε εξαρτάται η οχύρωση μας απέναντι και στους δύο ιούς. Απαιτείται λοιπόν ψυχραιμία από όλους μας, καθώς επίσης σωστή λήψη προληπτικών μέτρων και για τους δύο ιούς, συν τον ιό του Soros - τους οποίους είμαστε ασφαλώς σε θέση να καταπολεμήσουμε, αρκεί να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι.

from The Analyst https://ift.tt/2wzJXTy
via IFTTT

Friday 6 March 2020

Το χάος της ελληνικής οικονομίας

Η 13η σύνταξη καταργείται λόγω της απόφασης του ΣΤΕ για τα αναδρομικά. Το μαξιλάρι είναι τα 9,5 δις € του μνημονίου 3 συν τα swaps από τις αποταμιεύσεις των οργανισμών του δημοσίου που δανείζεται το κράτος - οι οποίες ανακυκλούμενες απεικονίζονται στα περίπου 700 δις € του προϋπολογισμού! Ο απόλυτος παραλογισμός.

from The Analyst https://ift.tt/39zRO24
via IFTTT

Thursday 5 March 2020

Ο ακρίτας του Έβρου στην κυρία Ακρίτα

Βλέπετε, κυρία Ακρίτα, ο «εχθρός» δεν ήταν η οικογένεια των μεταναστών. Ίσως δεν είδατε ότι τουρκικά drones πετούσαν καπνογόνα στην Ελλάδα. Μπορεί να μην είδατε την εικόνα με τους μαυροφορεμένους μασκοφόρους άντρες με στρατιωτικό υλικό να πετάνε επίσης καπνογόνα. Ίσως δεν αναρωτηθήκατε πώς βρέθηκαν τόσα εργαλεία με τα οποία κόβανε τον φράχτη κάποιοι. Ίσως δεν μάθατε ότι άνοιξαν φυλακές και ποινικοί κατευθύνθηκαν στα σύνορά μας. Ίσως δεν υπέπεσε στην αντίληψή σας ότι η μεταφορά αυτών των ανθρώπων ήταν δωρεάν κι ότι αν και η Βουλγαρία είναι δίπλα δεν προσπάθησε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να περάσει από εκεί. Ίσως δεν μάθατε ότι το 90% δεν ήταν Σύριοι με τις οικογένειές τους. Ίσως πλέον να έχετε καταλάβει τι δέχθηκε ο Έβρος και ότι καταφέραμε να αντέξουμε. Όχι, κυρία Ακρίτα, δεν μισούμε τον Σύριο πρόσφυγα και την οικογένειά του, και ας βάζει το παιδί του πάνω από τον καπνό και ας το χτυπάει για να κλάψει για να πάρει πλάνα η τηλεόραση. Ούτε μισούμε τον απλό Τούρκο πολίτη, ίσα-ίσα συνυπάρχουμε όμορφα και φιλικά. Απλά φοβόμαστε, φοβόμαστε που κάποιοι σαν κι εσάς δεν λένε να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ και να δουν μια ξεκάθαρη εικόνα.

from The Analyst https://ift.tt/2v0NObW
via IFTTT

Ο ασύμμετρος πόλεμος της Τουρκίας, οι ΟΤΑ

Είπαμε σωστά πως η Τουρκία άνοιξε τις φυλακές στέλνοντας τους ξένους κρατουμένους, εγκληματίες προφανώς, στα σύνορα μας - οι οποίοι αναμίχθηκαν με όλους αυτούς που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, χρησιμοποιώντας τους ως όπλο εισβολής. Στηρίζει δε την οργανωμένη επέλαση στην Ελλάδα με το στρατό και με τις μυστικές της υπηρεσίες - όπως έχει τεκμηριωθεί από πολλές αναφορές. Ο τελικός στόχος της είναι να εφαρμόσει την ρήση του Οζάλ, σύμφωνα με την οποία «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες - αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από την εδώ πλευρά και να τελειώνουμε με αυτούς». Αυτό ακριβώς είναι το καλά οργανωμένο σχέδιο του υβριδικού πολέμου εναντίον της Ελλάδας κυρίως αλλά και της Ευρώπης.

from The Analyst https://ift.tt/2xesJvn
via IFTTT

Wednesday 4 March 2020

Λαέ της Ελλάδας! Ξυπνήστε!

Η διαχρονική σύγκριση βασικών στοιχείων και δεικτών αποκαλύπτει ότι πριν από την κρίση η ελληνική οικονομία ήταν σε απείρως καλύτερη κατάσταση από όσο τώρα, και ήταν αυτά ακριβώς τα Μνημόνια, που την κατέστρεψαν. Η είσοδος της χώρας μας στο κολαστήριο του ΔΝΤ ήταν παντελώς αδικαιολόγητη. Και είναι, όντως, ακατανόητη η ικανοποίηση, αλλά και η υπερηφάνεια των εταίρων μας στην ΕΕ, στο ΔΝΤ, αλλά δυστυχώς και των δικών μας ανθρώπων που ήταν σε θέση-κλειδιά αυτή την κρίσιμη περίοδο. .Βαυκαλιζόμαστε με το ότι δήθεν μας στηρίζουν οι εταίροι στην ΕΕ και οι σύμμαχοί μας, ότι ανήκουμε στη Δύση, ότι αν κινδυνέψουμε θα σπεύσουν να μας σώσουν, ότι νοιάζονται γενικώς οι ξένοι για το καλό μας. Αρνούμαστε, έτσι, να λειτουργήσουμε αυτόνομα, δεν διαθέτουμε εναλλακτικά σχέδια, για την περίπτωση που αυτά που μας υποβάλλουν οι εταίροι μας κακοφορμίσουν. Για να σωθούμε πρέπει να σταθούμε στα πόδια

from The Analyst https://ift.tt/2wzf8yb
via IFTTT

Tuesday 3 March 2020

Αγροτικοί Συνεταιρισμοί

Το ολλανδικό συνεταιριστικό μοντέλο έχει ιδιαίτερη σημασία - αφού είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας της χώρας και των χιλιάδων μικρών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων που τη διακρίνουν. Σε συνδυασμό όμως με τη φροντίδα του κράτους, καθώς επίσης με το ειδικό Πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν (WUR) - το οποίο θεωρείται ως το κορυφαίο ίδρυμα αγροτικής έρευνας στον κόσμο. Η συνεργασία ανάμεσα σε πανεπιστημιακούς και επιχειρηματίες του κλάδου, συνιστά σημείο-κλειδί της καινοτομίας - ενώ προς αυτή την κατεύθυνση έχουν συμβάλει διάφορες μέθοδοι, όπως η χρήση ειδικού φωτισμού LED που επιτρέπει την 24ωρη καλλιέργεια σε θερμοκήπια, με ελεγχόμενη ρύθμιση της ατμόσφαιρας. Σε γενικές γραμμές πάντως, εάν δεν μάθουμε επιτέλους να συνεργαζόμαστε έντιμα και να συνεταιριζόμαστε, κάτι που ισχύει και για την πολιτική, η Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει μέλλον.

from The Analyst https://ift.tt/32OxXts
via IFTTT

Μεταναστευτικό χάος και τουρκικό Βιετνάμ

Η αιφνιδιαστική κίνηση της Τουρκίας να κηρύξει τώρα υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδος οφείλεται στα οξύτατα αδιέξοδα του παντουρκισμού τα οποία αντιμετωπίζει στα «μέτωπα» της Συρίας και της Λιβύης

from The Analyst https://ift.tt/2wt5EV7
via IFTTT

Περί της εξόδου από την ΕΕ

Οι προοπτικές για το μέλλον μας, το δικό μας, των παιδιών μας και της πατρίδας μας, είναι ζοφερές - ενώ η Ευρώπη έχει μετατραπεί πια σε μία νεοφιλελεύθερη γερμανική λέσχη, χάνοντας εντελώς την αρχική της υπόσταση. Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε εάν ήλθε η ώρα να αλλάξει και η Ελλάδα στάση, όπως η Βρετανία. Να σκεφθεί εάν θα πρέπει να επιλέξει την έξοδο της από την ΕΕ, παρά το ότι είναι πολύ αργά, έχοντας παραδώσει ήδη το 2012 την εθνική της κυριαρχία υποθηκεύοντας τα πάντα. Παρά το ότι είναι εγκλωβισμένη στο ευρώ, στο χρέος και στα μνημόνια - παρά το ότι είναι κυριολεκτικά δεμένη χειροπόδαρα. Εάν αξίζει η παραμονή σε ένα ασφαλές μεν σπίτι που όμως σε απομυζούν, σε κλέβουν, σε δέρνουν, σε εξευτελίζουν, σε κακολογούν, δεν σου δίνουν καμία σημασία και σε ληστεύουν καθημερινά, απαιτώντας επί πλέον την πλήρη υποταγή σου. Συνοψίζοντας, εάν ήλθε η ώρα για ένα πραγματικό GREEXIT.

from The Analyst https://ift.tt/2uRRcG0
via IFTTT

Monday 2 March 2020

Τα μέτρα του ΚΥΣΕΑ για το Μεταναστευτικό

Επιτέλους η Ελλάδα αποφάσισε να πάρει μέτρα για τον υβριδικό-μεταναστευτικό πόλεμο που της έχει κηρύξει η Τουρκία - μετά τις μαζικές επιθέσεις που δέχθηκε από εγκληματίες που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις τουρκικές φυλακές και από μισθοφόρους τζιχαντιστές, με τη στήριξη τους από τον τουρκικό στρατό και τη μυστική αστυνομία της χώρας.

from The Analyst https://ift.tt/3apy5Sz
via IFTTT

Η λύση του μεταναστευτικού

Με αφετηρία το 2015, ξεκίνησε ο εποικισμός της Ελλάδας - ο οποίος ευρίσκεται σε έξαρση σήμερα, χωρίς η Ελλάδα να αντιδράει. Η λύση είναι ξανά η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και το ερμητικό κλείσιμο των συνόρων της, σύμφωνα με το άρθρο 78 του Μάαστριχ ή/και με την ανάλογη συμφωνία του ΟΗΕ - αφού είναι αδύνατον η πιο χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία να παρέχει άσυλο, πόσο μάλλον να φιλοξενεί παράνομους μετανάστες.

from The Analyst https://ift.tt/2wVuw8i
via IFTTT

Η πιο τυφλά εθελόδουλη κοινωνία της Ευρώπης

Εύλογα αναρωτιέται κανείς εάν όλοι αυτοί που αντιδρούν απέναντι στο βίαιο εποικισμό της Ελλάδας, η κυβέρνηση της οποίας δεν έχει υιοθετήσει ακόμη τη μοναδική λύση που υπάρχει, την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπως έχουμε προειδοποιήσει από το Νοέμβριο, είναι απάνθρωποι, εθνικιστές, φασίστες και πατριδοκάπηλοι - κατά τις απόψεις της κατ' επίφαση αριστεράς ή ορισμένων ελίτ και πνευματικών ηγετών της χώρας που τους κατηγορούν. Εάν πρόκειται για κόμματα και πολιτικούς ίσως που έχουν ως μοναδικό στόχο τους την ψηφοθηρία, εκμεταλλευόμενοι τις σημερινές συγκυρίες - ή για γραφικούς, ρατσιστές, ξενοφοβικούς και αμόρφωτους Έλληνες που μισούν τους παράνομους μετανάστες, βρίσκοντας έτσι λόγο στην εξαθλιωμένη ύπαρξη τους.

from The Analyst https://ift.tt/3aiuSEl
via IFTTT

Ο Τιτανικός του Βοσπόρου

Με την πλειοψηφία των επιβατών στα αμπάρια και με την πρώτη θέση να αναζητάει λάφυρα από το διπλανό πλοίο που «παραπαίει», το πλήρωμα χαζεύει την όλη διαδικασία - χωρίς να αντιλαμβάνεται το παγόβουνο, επάνω στο οποίο κινδυνεύει να συντριβεί.

from The Analyst https://ift.tt/2vyXD11
via IFTTT

Έβρος και Μουτζούρηδες

Αν είχα λύσεις κι απαντήσεις, θα είχα γίνει πολιτικός όταν μού το πρότειναν. Δεν έγινα γιατί δεν έχω και δεν είναι δική μου υποχρέωση να έχω. Κάποιους ψηφίσαμε για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Το μόνο που πιστεύω είναι πως ο πόλεμος δεν είναι η απάντηση σε κανένα ερώτημα. Ούτε το αίμα, ούτε το μίσος. Γιατί μερικοί από μας δεν μπορούμε να μισήσουμε κανένα πλάσμα πάνω στη Γη. Κι ούτε θέλουμε.

from The Analyst https://ift.tt/3ahgHzx
via IFTTT

Sunday 1 March 2020

Ο πήλινος Ερντογάν

Σήμερα η Τουρκία δανείζεται για την αναχρηματοδότηση του χρέους της με επιτόκια για περίοδο 10ετων της τάξεως του 13.17%. Δηλαδή μιλούμε για απαγορευτικό κόστος. Ανάλογο κόστος χρήματος έχουν κράτη όπως η Ουγκάντα ,η Κένυα ,η Αίγυπτος ενώ ακόμη και η Σρί Λάνγκα δανείζεται με επιτόκιο 10,27%. Με τέτοιο κόστος χρήματος όσο και ευφάνταστος να είναι κάποιος πρόεδρος δεν μπορεί να περιμένει ότι η χώρα του μπορεί να μετεξελιχθεί σε περιφερειακή δύναμη. .Η οικονομία της Τουρκίας είναι πήλινη και αναλογικά πήλινος είναι και ο Πρόεδρος της παρά την μεγαλομανία του να εξελιχθεί σε ΄Σουλτάνο΄.

from The Analyst https://ift.tt/3crnWab
via IFTTT

Μεταναστευτικό χάος

Στη Λέσβο που έχει δεχθεί τις περισσότερες ροές πέρασαν μέχρι στιγμής, έξι βάρκες με 300 περίπου επιβαίνοντες. Περίπου 500 άτομα έχουν περάσει από τα χαράματα σήμερα με πλαστικές βάρκες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στη Λέσβο που έχει δεχθεί τις περισσότερες ροές πέρασαν μέχρι στιγμής, έξι βάρκες με 300 περίπου επιβαίνοντες. Στη Χίο παρατηρήθηκαν τέσσερα περιστατικά με 120 περίπου επιβαίνοντες. Στη Σάμο δυο περιστατικά με 80 περίπου επιβαίνοντες. Στον Έβρο πάνω από 10.000 Αφγανοί, Πακιστανοί, Αφρικανοί κλπ. προσπαθούν να εισβάλουν στην Ελλάδα .

from The Analyst https://ift.tt/38bv5I4
via IFTTT

Ο κατά φαντασία χαλίφης της Μεσοποταμίας

Η Τουρκία στήριξε τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας με χρήματα και με τζιχαντιστές - ενώ όταν συνεχίσθηκε, εκατομμύρια πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα και εγκαταστάθηκαν στη χώρα. Τότε ο Erntogan έκτισε ένα τεράστιο τείχος και ζήτησε χρήματα από την ΕΕ για να διαχειρισθεί την προσφυγική κρίση, στην οποία και ο ίδιος συμμετείχε - ενώ περιφρόνησε τον ΟΗΕ, εντάχθηκε στη «διαδικασία της Αστάνα» και πρόδωσε τις Η.Π.Α., δαπανώντας 3 δις $ για να αγοράσει όπλα, παρά το ότι τα ταμεία του κράτους είναι άδεια και η χώρα του ουσιαστικά χρεοκοπημένη. Οι ενέργειες δε της Τουρκίας στο θέμα της Λιβύης έχουν εξοργίσει τους πάντες - γεγονός που σημαίνει πως οι Τούρκοι Πολίτες θα πληρώσουν πανάκριβα τα λάθη του προέδρου τους, αν και δεν ευθύνονται φυσικά οι ίδιοι. Δυστυχώς όμως κινδυνεύει να πληρώσει επίσης η Ελλάδα, η οποία δεν έχει την πολυτέλεια της σύγκρουσης που ξεκίνησε με τον ασύμμετρο υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας, με όπλο τους μετανάστες - ενώ δεν είναι απίθανο να εξελιχθεί σε συμβατικό, αφού είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσει το γόητρο και την εξουσία του ο Τούρκος, έχοντας χάσει ήδη στη Συρία και χρεοκοπώντας τη χώρα του.

from The Analyst https://ift.tt/3cl2PGl
via IFTTT