Friday 29 September 2017

Η ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας

12

Οι εκλογές δίνουν μεν την εντύπωση της Δημοκρατίας, αλλά η ψήφος των ανθρώπων δεν αλλάζει τις πολιτικές που ευνοούν τις ελίτ - ως εκ τούτου, η βούληση του λαού είναι ανύπαρκτη, δεν εφαρμόζεται ποτέ.

The post Η ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2fX9Xxd
via IFTTT

Το πλασματικό ΑΕΠ των ΗΠΑ, το δολάριο και ο χρυσός

189

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το επόμενο παγκόσμιο κραχ θα συνοδευθεί από την οικονομική κατάρρευση της υπερχρεωμένης υπερδύναμης, του δολαρίου, καθώς επίσης του δυτικού συστήματος του χρέους - ένα ενδεχόμενο πολύ επικίνδυνο για την ειρήνη στον πλανήτη.

The post Το πλασματικό ΑΕΠ των ΗΠΑ, το δολάριο και ο χρυσός appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2fDOI6D
via IFTTT

Thursday 28 September 2017

Το στυγνό δίκαιο των εκλεκτών

184

Όσο οι Πολίτες δεν οργανώνονται και δεν αντιδρούν σε περιόδους κρίσεων, παραμένοντας συλλογικά αποχαυνωμένοι, χάνουν ότι έχουν και δεν έχουν χωρίς καμία ελπίδα για το μέλλον τους - μετατρεπόμενοι σε σκλάβους χρέους στο διηνεκές.

The post Το στυγνό δίκαιο των εκλεκτών appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2fBjzR1
via IFTTT

Οι κατηγορίες της κυρίας Μπακογιάννη

180

Στις χώρες που κυβερνάει η Τρόικα, είναι αδιάφορο εάν έχουν εκλεγεί δεξιά, κεντρώα ή αριστερά κόμματα - αφού όποια παράταξη και αν ψηφισθεί, στο τέλος επιβάλλονται νέα μέτρα συρρίκνωσης της οικονομίας τους, με στόχο την εξυπηρέτηση των χρεών και την υφαρπαγή των περιουσιακών τους στοιχείων.

The post Οι κατηγορίες της κυρίας Μπακογιάννη appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2xMFNGt
via IFTTT

Wednesday 27 September 2017

Η επικίνδυνη παγίδα του ευρώ

175

Ο ανείπωτος φόβος της Γαλλίας απέναντι στη Γερμανία, οι προσπάθειες των ελίτ της Ευρώπης να δημιουργήσουν ένα συγκρίσιμο νόμισμα με το δολάριο ή ίσως οι κρυφές σκέψεις των Η.Π.Α. για ένα δεύτερο ελεγχόμενο από τις ίδιες παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, οδήγησαν στη βιαστική δημιουργία της Ευρωζώνης - χωρίς καμία οικονομική λογική.

The post Η επικίνδυνη παγίδα του ευρώ appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2xFQkmu
via IFTTT

Η τραγική ιστορία της Ελλαδας

170

Ποιός υπερχρέωσε την Ελλάδα; Οι πολιτικοί, μέσω της διαφθοράς και της διαπλοκής τους με την οικονομική εξουσία - διαφθείροντας παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

The post Η τραγική ιστορία της Ελλαδας appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2hyMtSn
via IFTTT

Tuesday 26 September 2017

Παγκοσμιοποίηση και νεοφιλελευθερισμός

169

Εάν συνεχιστεί η σημερινή πολιτική από τους έμμισθους υπηρέτες του χρηματοπιστωτικού κτήνους και των ελίτ, από τους πολιτικούς δηλαδή, η κατάσταση στη Δύση θα γίνει αφόρητη - ενώ θα υπάρξει στροφή προς τα ακραία κόμματα, στα οποία θα στηριχθεί η πλειοψηφία των ανθρώπων για να ανακτήσει τα χαμένα δικαιώματα της.

The post Παγκοσμιοποίηση και νεοφιλελευθερισμός appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2yq7MJi
via IFTTT

Η εναλλακτική στροφή της Γερμανίας

166

Έχουν αφυπνισθεί τα «ναζιστικά ένστικτα» των Γερμανών, τα οποία ήταν μεν «θαμμένα» στο υποσυνείδητο τους, αλλά δεν έπαψαν να υπάρχουν - όπως δεν σταμάτησαν ποτέ να πιστεύουν στην άρια φυλή τους, θεωρώντας πως έχουν επιβεβαιωθεί από την κυρίαρχη θέση που κατέκτησαν ξανά στην Ευρώπη.

The post Η εναλλακτική στροφή της Γερμανίας appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2ypqVuA
via IFTTT

Monday 25 September 2017

Το μέλλον του γερμανικού προτεκτοράτου

262

Όταν ερωτάται κανείς σε ποιόν οφείλεται η πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική και στο τέλος οικονομική χρεοκοπία της χώρας, δεν πρέπει να διστάζει καθόλου να απαντήσει: αφενός μεν στη διαφθορά και στη διαπλοκή των πολιτικών, αφετέρου στην ανοησία των Πολιτών που προσποιούνται επί πλέον ότι, δεν το γνωρίζουν.

The post Το μέλλον του γερμανικού προτεκτοράτου appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2ftOTkX
via IFTTT

Φόβοι μίας νέας ευρωπαϊκής κρίσης

161

Οι γερμανικές εκλογές εγκαινίασαν μία δύσκολη περίοδο για την Ευρωζώνη, η οποία θα συνεχιστεί με την Ισπανία όσον αφορά την Καταλονία και με την Ιταλία που θα πάρει τη σκυτάλη - με τις δύο χώρες που διασώθηκαν μυστικά μέσω της ΕΚΤ.

The post Φόβοι μίας νέας ευρωπαϊκής κρίσης appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2jWaSCs
via IFTTT

Sunday 24 September 2017

Η επιστροφή του πρωσικού εφιάλτη

158

Η Γερμανία δεν δικαιούται από την ιστορία της, η οποία μοιάζει περισσότερο με ποινικό μητρώο, να έχει στη Βουλή ένα ακροδεξιό ναζιστικό κόμμα, όπως τα άλλα κράτη. Ένα τέτοιο κόμμα αποτελεί απειλή για την Ευρώπη, ενώ είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία στη χώρα.

The post Η επιστροφή του πρωσικού εφιάλτη appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2fJtPDF
via IFTTT

Η Ευρώπη της ντροπής

132

Μία ένωση κρατών που θυσιάζει κυριολεκτικά τα παιδιά της, τους νέους ανθρώπους δηλαδή στο βωμό της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλει η πρωσική Γερμανία για να εξασφαλίσει τα δικά της σκοτεινά συμφέροντα, καθώς επίσης αυτά του χρηματοπιστωτικού κτήνους εις βάρος όλων των άλλων, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης - η ομάδα ΝΕΕΤ.

The post Η Ευρώπη της ντροπής appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2hs1X7c
via IFTTT

Saturday 23 September 2017

Η διαδικασία κατάληψης της Ευρωζώνης

92

Η Γερμανία σχεδίαζε από την αρχή να δημιουργήσει το 4ο Ράιχ, αυτή τη φορά με οικονομικά αντί με στρατιωτικά όπλα - παράλληλα να ανεξαρτητοποιηθεί από τις Η.Π.Α., έχοντας επί πλέον την προοπτική να αντικαταστήσει το ευρώ το δολάριο, ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

The post Η διαδικασία κατάληψης της Ευρωζώνης appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2xv8ebx
via IFTTT

Friday 22 September 2017

Μοντέλο ανάπτυξης και δημογραφικό

VASSILIS-Featured-new

Πρόκειται για τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας τα οποία, εάν δεν επιλυθούν, θα οδηγήσουν τη χώρα στα σκουπίδια της ιστορίας - ενώ η μοναδική ριζική λύση που υπάρχει σήμερα είναι η στάση πληρωμών.

The post Μοντέλο ανάπτυξης και δημογραφικό appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2hoz6Ri
via IFTTT

Η αντίστροφη μέτρηση επιταχύνεται

144

Με την οικονομία του πλανήτη εκτός ελέγχου, με το δυτικό σύστημα του χρέους να παραπαίει, καθώς επίσης με το δολάριο να κινδυνεύει, ο πόλεμος των Η.Π.Α. εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας μέσω της Βόρειας Κορέας είναι πιθανότερος από ποτέ.

The post Η αντίστροφη μέτρηση επιταχύνεται appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2hlrJ0i
via IFTTT

Οι αξιολογήσεις σε απλά ελληνικά

368

Εάν συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες πως έχουν πληρώσει πλέον πανάκριβα τις δικές τους ευθύνες, καθώς επίσης πως το έγκλημα που διενεργείται εις βάρος τους δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν το σταματήσουν οι ίδιοι, θα καταλάβουν μόνοι τους τι πρέπει να κάνουν.

The post Οι αξιολογήσεις σε απλά ελληνικά appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2jR0TOv
via IFTTT

Thursday 21 September 2017

Το μέλλον του χρήματος

139

Τα χρηματοπιστωτικά συστήματα που βασίζονται στα νομίσματα χωρίς αντίκρισμα, όπως όλα τα σημερινά, προκαλούν μεγάλα ελλείμματα, υψηλά χρέη, φούσκες, κραχ, καθώς επίσης ασταθείς αγορές - οπότε συνεχείς κρίσεις οι οποίες, όσο πιο πολύ καθυστερούν τεχνητά, τόσο πιο καταστροφικές είναι.

The post Το μέλλον του χρήματος appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2xpqjYo
via IFTTT

Wednesday 20 September 2017

Στάση πληρωμών, τώρα!

134

Πρόκειται βέβαια για κάτι επώδυνο, αλλά απολύτως αναγκαίο - ενώ δεν πρέπει να επιτρέπουμε τους εμφυλίους πολέμους ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή/και των πολιτικών κομμάτων μεταξύ τους, τους οποίους πυροδοτούν έντεχνα οι σύγχρονοι Γκέμπελ.

The post Στάση πληρωμών, τώρα! appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2xQJE6q
via IFTTT

Δολάριο ώρα μηδέν

131

Οι κινητήριες δυνάμεις, όσον αφορά τη σταδιακή απομάκρυνση από το αμερικανικό νόμισμα, είναι αναμφίβολα η Ρωσία και η Κίνα, οι οποίες γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία του χρυσού στην εποχή της μετάβασης - η προετοιμασία όμως έγινε από την Ευρωζώνη και το ευρώ.

The post Δολάριο ώρα μηδέν appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2yp8SWx
via IFTTT

Tuesday 19 September 2017

Ελλάδα, ο περίγελος των γερμανών

128

Αφού κανένας Έλληνας δεν διαμαρτύρεται, η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων είναι υπέρ των μνημονίων μαζί με την «αριστερά», αρκετοί είναι συμπλεγματικά ξενόδουλοι, ενώ ορισμένοι από αυτούς γράφουν πως ευτυχώς για την Ευρώπη υπάρχει η κυρία Merkel, γιατί να έχει τύψεις ο κ. Σόιμπλε;

The post Ελλάδα, ο περίγελος των γερμανών appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2xjIMFQ
via IFTTT

Ο παγκόσμιος πόλεμος των νομισμάτων

122

Η υπερχρέωση ρεκόρ του πλανήτη, σε συνδυασμό με την πλημμύρα των χρημάτων που έχουν διοχετεύσει οι κεντρικές τράπεζες στο σύστημα, καθώς επίσης με τις τεράστιες φούσκες που έχουν δημιουργηθεί, προμηνύουν την επανεμφάνιση του υπερπληθωρισμού - αφού δεν υπάρχει άλλη ειρηνική λύση.

The post Ο παγκόσμιος πόλεμος των νομισμάτων appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2xjcBWW
via IFTTT

Monday 18 September 2017

Η σοσιαλδημοκρατική τραγωδία

121

Με ποιο πολιτικό σύστημα θα μπορούσε να αμυνθεί η πλειοψηφία των ανθρώπων, για να αποφύγει την πλήρη εξαθλίωση της - μεταξύ άλλων μέσω της σκλαβιάς του χρέους;

The post Η σοσιαλδημοκρατική τραγωδία appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2xM0kvM
via IFTTT

Το κρυφό χρέος και το χρυσό τέχνασμα

119

Η επίλυση του προβλήματος της παγκόσμιας υπερχρέωσης, ιδίως των Η.Π.Α., δεν επιτυγχάνεται χωρίς τη βοήθεια του πληθωρισμού - ο οποίος, με δεδομένη την αποτυχία δημιουργίας του από τη Fed, θα μπορούσε να εξασφαλισθεί μόνο με την υποτίμηση του δολαρίου απέναντι στο χρυσό.

The post Το κρυφό χρέος και το χρυσό τέχνασμα appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2jDRjyj
via IFTTT

Σουλτάνος εναντίον ΟΑΣΕ: Απέσυρε την Τουρκική αντιπροσωπεία με πρόσχημα τον … Γκιουλέν!

LEONIDAS-Featured-1

Ένα πρωτοφανές διπλωματικό γεγονός σημάδεψε την συνέλευση 11-22 Σεπτεμβρίου 2017 του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία.

The post Σουλτάνος εναντίον ΟΑΣΕ: Απέσυρε την Τουρκική αντιπροσωπεία με πρόσχημα τον … Γκιουλέν! appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2jE76NF
via IFTTT

Saturday 16 September 2017

Το σκανδιναβικό μοντέλο

115

Πρόκειται για το ιδανικότερο στον πλανήτη, το οποίο όμως θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα από την επέλαση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, από τις μεταναστευτικές ροές, καθώς επίσης από τη γειτνίαση του με την Ευρωζώνη - με το μεγάλο ιδιωτικό χρέος να αποτελεί ένα από τα βασικότερα ελαττώματα του.

The post Το σκανδιναβικό μοντέλο appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2y5uBBD
via IFTTT

Friday 15 September 2017

Η άνοδος και η πτώση των συστημάτων

97

Η πολιτική της ελεύθερης αγοράς χωρίς κρατικές παρεμβάσεις οδήγησε στο κραχ του 1929, ενώ η ελεγχόμενη οικονομία με κοινωνικό πρόσωπο έχασε το παιχνίδι από τις πετρελαϊκές κρίσεις και την παγκοσμιοποίηση - οπότε γιγαντώθηκε ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, ο οποίος όμως φτάνει επίσης στο τέλος του.

The post Η άνοδος και η πτώση των συστημάτων appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2x4u6Zp
via IFTTT

Η απλή αριθμητική της πτώσης του ΑΕΠ

VASSILIS-Featured-new

H μοναδική δυνατότητα της Ελλάδας είναι η ονομαστική διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους της, την οποία δικαιούται μετά τον ανελέητο βομβαρδισμό της - εναλλακτικά η χρεοκοπία της, η οποία όσο πιο πολύ αργεί, τόσο πιο επώδυνη θα είναι.

The post Η απλή αριθμητική της πτώσης του ΑΕΠ appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2fn9ALY
via IFTTT

Thursday 14 September 2017

Στο σπιράλ του θανάτου

106

Η κυλιόμενη χρεοκοπία θα συνεχιστεί, οπότε θα απαιτούνται διαρκώς μέτρα, μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, νέες δανειακές συμβάσεις κοκ. - αφού η πολιτική λιτότητας είναι αδύνατον να επαναφέρει στη ζωή μία ήδη σκελετωμένη οικονομία, εάν θέλει να παραμένει κανείς ρεαλιστής.

The post Στο σπιράλ του θανάτου appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2h4fZLX
via IFTTT

Wednesday 13 September 2017

Πολλαπλασιάζονται οι βιασμοί στη Σουηδία

SERENA-Featured-1

Πιστεύω πως η Σουηδία είναι το πειραματόζωο που έχει σχέση με την προώθηση των πολυπολιτισμικών κοινωνιών στην Ευρώπη. Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος, αλλά δεν βλάπτει να είναι κανείς περισσότερο προσεκτικός από το κανονικό.

The post Πολλαπλασιάζονται οι βιασμοί στη Σουηδία appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2h2KLII
via IFTTT

Η φιλελεύθερη παγίδα

98

Αυτό που μας ενδιαφέρει σήμερα στην Ευρώπη είναι το πού μας οδηγεί ο ακραίος καπιταλισμός, ο οποίος επιβάλλεται πλέον από τη Γερμανία σε όλα τα άλλα κράτη με τη βοήθεια της κρίσης χρέους - γνωρίζοντας πως το μεγαλύτερο ελάττωμα του είναι μακράν η απληστία των ανώτατων εισοδηματικών τάξεων.

The post Η φιλελεύθερη παγίδα appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2wpfK3U
via IFTTT

Tuesday 12 September 2017

Το τρίπτυχο της ελληνικής λύσης

93

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ο κρατικός προϋπολογισμός και το εξωτερικό χρέος, αποτελούν τους τρεις βασικούς «πυλώνες» της οικονομίας μίας χώρας - οι οποίοι εγγυώνται την ασφάλεια, την ελευθερία, την εθνική της ανεξαρτησία και την ευημερία της.

The post Το τρίπτυχο της ελληνικής λύσης appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2xilsIN
via IFTTT

Monday 11 September 2017

Ο πόλεμος της 4ης γενιάς

85

Στο συγκεκριμένο πόλεμο το πεδίο της μάχης δεν είναι πια έξω από τον άνθρωπο, αλλά στο εσωτερικό του, στο μυαλό και στα συναισθήματα του - ενώ οι μιλιταριστικές επιχειρήσεις δεν λειτουργούν πλέον μέσω του στρατιωτικού αποικισμού με στόχο την κατοχή μίας περιοχής, αλλά με τον διανοητικό αποικισμό για τον έλεγχο της κοινωνίας της.

The post Ο πόλεμος της 4ης γενιάς appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2gXBzBM
via IFTTT

Sunday 10 September 2017

Η αναγκαιότητα διάλυσης της Ευρωζώνης

55

Οι εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις μεταξύ των κρατών της νομισματικής ένωσης, η διαβρωτική οικονομική πολιτική της Γερμανίας, καθώς επίσης τα τεράστια λάθη που προηγήθηκαν συνηγορούν στο ότι, η καλύτερη λύση είναι η από κοινού επιστροφή όλων των χωρών μαζί στην προ ευρώ εποχή.

The post Η αναγκαιότητα διάλυσης της Ευρωζώνης appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2wSnehH
via IFTTT

Saturday 9 September 2017

Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες

58

Για να γίνει ξανά αξιοπρεπής μία χώρα, άρα ελεύθερη, πρέπει να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία - πληρώνοντας προφανώς το βαρύ τίμημα της ανοησίας και της αδράνειας των Πολιτών της για τόσα πολλά χρόνια, καθώς επίσης των λαθών και προδοσιών των κυβερνήσεων της.

The post Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2gS6u62
via IFTTT

Friday 8 September 2017

Η αυστραλιανή φούσκα των 1,7 τρις $

79

Όταν σε μία χώρα τα ενυπόθηκα δάνεια έχουν φτάσει στο 135% του ΑΕΠ και στο 60% των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών, τότε πολύ δύσκολα αποφεύγεται το κραχ - το οποίο θα επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη, ελπίζοντας να μην προκαλέσει μία παγκόσμια αλυσιδωτή αντίδραση βιβλικών διαστάσεων.

The post Η αυστραλιανή φούσκα των 1,7 τρις $ appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2gO8rgp
via IFTTT

Πολιτικό προσωπικό αντάξιο της εποχής του

ancient-Greece

Μπορεί να είναι λυπηρό όμως η πραγματικότητα δεν αφήνει πολλά περιθώρια ανάλυσης των σημερινών δεδομένων στη βάση μιας άλλης οπτικής γωνίας.Μπορεί η οικονομική κατάρρευση να είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού όμως αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.

The post Πολιτικό προσωπικό αντάξιο της εποχής του appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2vKv4sk
via IFTTT

Thursday 7 September 2017

Ο μαγικός κόσμος των τραπεζών και του χρήματος

72

Εάν εξοφλούνταν θεωρητικά όλα τα δάνεια, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα κατέρρεε, οπότε οι καταθέσεις θα εξαφανίζονταν - ενώ η μοναδική εναλλακτική δυνατότητα στο χωρίς αντίκρισμα χρήμα, λόγω της χειραγώγησης του χρυσού, είναι τα επικίνδυνα ψηφιακά νομίσματα.

The post Ο μαγικός κόσμος των τραπεζών και του χρήματος appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2wbBik9
via IFTTT

Wednesday 6 September 2017

Οι δελφίνοι της Γερμανίας και τα ΜΜΕ

SERENA-Featured-1

Δεν ξέρω τι θα ψηφίσουν τελικά οι Έλληνες. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία έστω λίγο σοβαρή επιλογή στη διάθεση τους. Λογικά λοιπόν δεν έχουν κανένα νόημα οι εκλογές, κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

The post Οι δελφίνοι της Γερμανίας και τα ΜΜΕ appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2eGg47I
via IFTTT

Γεγονότα και ερμηνείες: Ελλάδα, Β. Κορέα, Βενεζουέλα

69

«Δεν υπάρχουν γεγονότα, αλλά μόνο ερμηνείες» είχε πει χαρακτηριστικά ο Νίτσε, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας όπου το γεγονός είναι ότι, η μοναδική παράταξη που έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση είναι η νέα ΝΔ - ενώ ερμηνεύεται με την προθυμία του αρχηγού της να αναλάβει την ιδιοκτησία του μνημονίου.

The post Γεγονότα και ερμηνείες: Ελλάδα, Β. Κορέα, Βενεζουέλα appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2eKR1V3
via IFTTT

Οι ευρωπαϊκές ασυμμετρίες και το ευρώ

66

Tο μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι το πώς ανέχονται να έχουν το ρόλο του αχθοφόρου της Γερμανίας και της Ολλανδίας όλες σχεδόν οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας - επίσης οι υπερχρεωμένες Η.Π.Α., η ανταγωνιστικότητα των οποίων υποχωρεί συνεχώς.

The post Οι ευρωπαϊκές ασυμμετρίες και το ευρώ appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2vLidtR
via IFTTT

Tuesday 5 September 2017

Το κλείσιμο της αυλαίας

59

Είναι προτιμότερο να πάψει κανείς να ασχολείται μονότονα με τα μνημόνια, με τις αξιολογήσεις και γενικότερα με την Ελλάδα - λύσεις άλλωστε δεν υπάρχουν χωρίς ανθρώπους που να πιστεύουν στην ελευθερία, στην εθνική κυριαρχία, καθώς επίσης στο ότι τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται με κόπους και με θυσίες.

The post Το κλείσιμο της αυλαίας appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2wBLqGk
via IFTTT

Monday 4 September 2017

Το αιώνιο πειραματόζωο

Euro

Το θέμα δεν είναι εάν θέλει κανείς το ευρώ ή όχι ως έχει, φυσικά δεν το θέλει κανένας εκτός από την πρωσική κυβέρνηση, αλλά εάν είναι σε θέση να επιστρέψει στο δικό του νόμισμα - όπου ούτε καν η Γερμανία δεν έχει την πολυτέλεια αφού, εάν τυχόν υιοθετούσε μονομερώς το μάρκο, θα κατέρρεαν οι εξαγωγές της και ως εκ τούτου η οικονομία της.

The post Το αιώνιο πειραματόζωο appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2xJsyUo
via IFTTT

Η βορειο-κορεατική πυρηνική απειλή

50

Οι Η.Π.Α. έχουν ρίξει περισσότερες βόμβες σε τρία χρόνια στη Βόρεια Κορέα, από ότι στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου - 635.000 τόνους βόμβες και 32.558 τόνους ναπάλμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί το 20% του άμαχου πληθυσμού της.

The post Η βορειο-κορεατική πυρηνική απειλή appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2iXFRh1
via IFTTT

Η καγκελάριος του νέου τείχους

48

Τα λόγια της Merkel, όπως άλλωστε συμβαίνει με τους περισσότερους πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών, δεν έχουν καμία σχέση με τις πράξεις της - αφού στο παρασκήνιο συνεργάζεται με δικτάτορες, ενώ αδιαφορεί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στην Αφρική, στα οποία επικρατούν ανάλογες συνθήκες με τα ναζιστικά του παρελθόντος.

The post Η καγκελάριος του νέου τείχους appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2iTE0JX
via IFTTT

Sunday 3 September 2017

Η οδυνηρή δεξιά εμπειρία της Βραζιλίας

46

Μετά την καθαίρεση της αριστερής προέδρου της το 2016, εν μέσω πολυπληθών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, η χαρά των συντηρητικών ήταν μεγάλη - σήμερα όμως επικρατεί σιωπή στη χώρα που μετατρέπεται σε αμερικανική αποικία, ενώ η φτώχεια, η πείνα και η εξαθλίωση έχουν επιστρέψει στις φαβέλες.

The post Η οδυνηρή δεξιά εμπειρία της Βραζιλίας appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2xGEUNd
via IFTTT

Saturday 2 September 2017

Η εθνική κυριαρχία και η Καταλονία

44

Ο εγκλωβισμός της Ελλάδας στο ευρώ, στο χρέος και στα μνημόνια, με τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο, είναι δεδομένος - ενώ το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλα οικονομικά προβλήματα στην Ισπανία και κατ' επέκταση στην Ευρωζώνη.

The post Η εθνική κυριαρχία και η Καταλονία appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2wsrcyX
via IFTTT

Friday 1 September 2017

Η πολιτική της ήπιας ρήξης

21

Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να σκύβει το κεφάλι, αλλάζοντας αμέσως στάση απέναντι στη Γερμανία - να επιλέξει τη λελογισμένη αλλά αποφασιστική σύγκρουση μαζί της με όλα τα ρίσκα που συνεπάγεται κάτι τέτοιο, χωρίς όμως την πρωτοβουλία της απόφασης εξόδου από την Ευρωζώνη.

The post Η πολιτική της ήπιας ρήξης appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2iN0xYI
via IFTTT