Thursday 31 May 2018

Στα δίχτυα των αγορών

Το χρέος είναι συνώνυμο με τη σκλαβιά, παρέχοντας αυτόματα την απόλυτη, μοναρχική εξουσία στο χρηματοπιστωτικό κτήνος - ενώ καταργεί τη δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία μίας χώρας, όπως επίσης τις ατομικές ελευθερίες των ανθρώπων.

from The Analyst https://ift.tt/2smRsYZ
via IFTTT

Wednesday 30 May 2018

Ντροπή μας Έλληνες!

Εάν η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε τη σλαβική γλώσσα και τη σλαβική ταυτότητα ως «Μακεδονική», τότε η 30η Μάιου του 2018 πρέπει να καταχωρηθεί ως η ημέρα του μεγαλύτερου εξευτελισμού στη μακραίωνη ιστορία μας - ως η πρώτη φορά που επιτρέψαμε να υφαρπαχθεί μέρος της κληρονομιάς και του πολιτισμού μας.

from The Analyst https://ift.tt/2xtpjEv
via IFTTT

Η σχέσεις της Ελλάδος με την Γερμανία

Ποιες είναι οι ενέργειες που επιβάλλεται να κάνει μετά την υποτιθέμενη και μάλιστα «καθαρή έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια» Άποψη Οι γερμανικές κυβερνήσεις ευθύνονται μετά το ξέσπασμα της κρίσης στον συντριπτικά μεγαλύτερο βαθμό, για να μη γράψω αποκλειστικά, για την καταστροφή της χώρας μας και της κοινωνίας, χάριν και των άχρηστων τελικά πάντα […]

from The Analyst https://ift.tt/2JfaKJD
via IFTTT

Η φυλακή των αδυνάμων

Το μικρό παιδί που αποκάλυψε πως ο Βασιλιάς Ευρώ είναι γυμνός, η Ελλάδα, ισοπεδώθηκε με το PSI και κλείσθηκε στην απομόνωση της φυλακής της Ευρωζώνης - κάτι που όμως δεν έλυσε το πρόβλημα, αφού μετά από τόσα χρόνια ο βασιλιάς δεν φόρεσε τα ρούχα του αλλά μόνο κάτι κουρέλια, προσχηματικά και χωρίς καμία ουσιαστική προσπάθεια.

from The Analyst https://ift.tt/2xAKTaz
via IFTTT

Η λύση της ναυτιλίας

Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, εάν γινόταν έδρα ναυτιλιακών επιχειρήσεων ανεξάρτητα από τη σημαία, στην οποία θα ήταν νηολογημένα τα πλοία τους - υπολογιζόμενα στα 25,9 δις € ετησίως, με τη δημιουργία 550.000 θέσεων εργασίας.

from The Analyst https://ift.tt/2svAver
via IFTTT

Tuesday 29 May 2018

Η ωρολογιακή βόμβα της Ιταλίας

Στον ευρωπαϊκό νότο φαίνεται πως πλησιάζει ξανά μία μεγάλη καταιγίδα η οποία, εάν τυχόν συμβεί μαζί με την αναμενόμενη παγκόσμια, δεν θα είναι απλή στη διαχείριση της - ενώ δεν πρέπει να υποτιμάμε τα νομισματικά προβλήματα των αναπτυσσομένων οικονομιών, τα εξωτερικά χρέη των οποίων έχουν τετραπλασιαστεί σχεδόν στα 20 τρις $ σε σχέση με μερικά χρόνια πριν.

from The Analyst https://ift.tt/2ssMCJd
via IFTTT

Monday 28 May 2018

Ο τουρκικός γεωπολιτικός γρίφος

Για ποιό λόγο οι μεγάλες δυνάμεις ανέχονται» την Τουρκία; Πώς φλερτάρει με την αυτοκαταστροφή της;

from The Analyst https://ift.tt/2LG3gOe
via IFTTT

Μακεδονία ώρα μηδέν

Η ελληνική κυβέρνηση ασφαλώς δεν νομιμοποιείται να παραδώσει το όνομα χωρίς τουλάχιστον τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος - αφού τότε θα επρόκειτο για μία ενδοτική συμπεριφορά που σπάνια μένει ατιμώρητη.

from The Analyst https://ift.tt/2so7zVE
via IFTTT

Τσίπρας – Ερντογάν στο μονοπάτι των ψευδαισθήσεων

Ο ένας θα βάραγε το νταούλι και θα χόρευε τις αγορές και ο άλλος θα καθόριζε τα επιτόκια με βάση τις εσωτερικές του ανάγκες.

from The Analyst https://ift.tt/2IWtJFg
via IFTTT

Ο Ιταλός «κόκκινο πανί» για την καγκελάριο

Η Γερμανία δεν έχει αλλάξει την άποψη της για το ρόλο της στην Ευρώπη μετά το τέλος του ναζισμού, αν και εγκατέλειψε την ιδέα να το πετύχει στρατιωτικά - ενώ η Ιταλία έχει πέσει επανειλημμένα στην παγίδα της, την τελευταία φορά το 1992 με τη συνθήκη του Μάαστριχτ.

from The Analyst https://ift.tt/2kvvXkz
via IFTTT

Πολιτικό χάος στην Ιταλία

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ήττα της δημοκρατίας κατά πολλούς, σηματοδοτούν μία εντελώς νέα αποχή κατά την οποία δρομολογείται η αποκρατικοποίηση των αποκρατικοποιήσεων: η ιδιωτικοποίηση της εξουσίας.

from The Analyst https://ift.tt/2Ly14YO
via IFTTT

Sunday 27 May 2018

Το δίλλημα των Ρωμαίων

Οι εναλλακτικές λύσεις της Ιταλίας είναι είτε η επιστροφή στο εθνικό της νόμισμα, είτε η παραμονή της στην Ευρωζώνη με τις σωστές προϋποθέσεις - πιστεύοντας πως έχει διδαχθεί από την ελληνική τραγωδία, οπότε δεν θα θελήσει να διασώσει της γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, εις βάρος των Πολιτών της.

from The Analyst https://ift.tt/2KVkUfF
via IFTTT

Ντοκιμαντέρ για τις απελάσεις των Ελλήνων από την Τουρκία το 1964

«Η λήθη του κακού είναι η άδεια για την επανάληψη του» Επιτύμβια επιγραφή πάνω στην ελληνική στήλη του Μαουτχάουζεν   Το «Σωματείο Ελλήνων Υπηκόων Απελαθέντων εκ Τουρκίας» ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1964 μετά τις μαζικές απελάσεις των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη. Ο νυν Πρόεδρος του Σωματείου Διονύσης Αγγελόπουλος υπήρξε απελαθείς και έφθασε το 1964 στην […]

from The Analyst https://ift.tt/2ISrXVC
via IFTTT

Η παγίδα του περιουσιολογίου

Η Ελλάδα που θα απομείνει, ακρωτηριασμένη όσον αφορά τα εδάφη και τα νησιά της, θα διαιρεθεί σε οικονομικές ζώνες χαμηλού εργατικού κόστους - στις οποίες οι Έλληνες και οι μετανάστες θα εργάζονται νυχθημερόν για ένα πιάτο φαγητό, κατ' αναλογία των στρατοπέδων τύπου Άουσβιτς.

from The Analyst https://ift.tt/2IOPPh5
via IFTTT

Saturday 26 May 2018

Η 5η αμερικανική φάλαγγα στη Ρωσία

Προσπαθώντας ο πρόεδρος Putin να εντάξει τη χώρα του στο δυτικό οικονομικό σύστημα, διατηρώντας παράλληλα την εθνική της κυριαρχία, ακολουθεί έναν μη ρεαλιστικό στόχο - αφού είναι αδύνατον να πετύχει και τα δύο, επειδή πρόκειται για αντικρουόμενες θέσεις.

from The Analyst https://ift.tt/2KYqBcu
via IFTTT

Το νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδας

Η έλλειψη εμπιστοσύνης των Πολιτών προς την Πολιτεία, προς ένα κράτος που λειτουργεί ως ληστής και δυνάστης, αποτελεί το ένα και μοναδικό πρόβλημα της πατρίδας μας - για την επίλυση του οποίου όμως ασφαλώς δεν είναι «αρμόδιες» οι ελίτ, οι αγορές, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ ή η Ευρωζώνη, αλλά εμείς οι Έλληνες.

from The Analyst https://ift.tt/2LufU2y
via IFTTT

Friday 25 May 2018

Πλησιάζει η καταιγίδα των καταιγίδων

Θεωρείται βέβαιο πως εάν οι Η.Π.Α. συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια τους και το δολάριο παραμείνει ισχυρό, τότε οι αναπτυσσόμενες χώρες θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα - με αποτέλεσμα να πυροδοτήσουν κρίσεις σε άλλα κράτη, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν το αναμενόμενο παγκόσμιο κραχ.

from The Analyst https://ift.tt/2kriMRH
via IFTTT

Η ολιστική παράκρουση

Η απλή ανάγνωση του κυβερνητικού σχεδίου και του τέταρτου μνημονίου, αρκεί για να κατανοήσει κανείς πως η τραγωδία θα συνεχιστεί για πάρα πολλά χρόνια - ενώ η πιθανότητα να έχει ξανά ανάγκη η Ελλάδα τη χρηματοδότηση της Τρόικα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, να χρεοκοπήσει ή να οδηγηθεί στην έξοδο από την Ευρωζώνη, δεν έχει μειωθεί καθόλου.

from The Analyst https://ift.tt/2INuR1Z
via IFTTT

Η ετερόκλητη μάζα

Το νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το οικονομικό, αλλά το πολιτικό - με την έννοια πως οι Πολίτες δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στο κράτος που λειτουργεί κυριολεκτικά ως ο δυνάστης τους.

from The Analyst https://ift.tt/2sbGZia
via IFTTT

Thursday 24 May 2018

Ο απόλυτος εξευτελισμός της αποικίας

Η γερμανική κυβέρνηση, πιστεύοντας πως για να κυριαρχήσει σε έναν λαό πρέπει πρώτα να τον εξευτελίσει εντελώς, ακόμη και με τη χρήση των σύγχρονων, οικολογικών κρεματορίων, όπως είναι η φτωχοποίηση του, έχει κάνει ήδη το επόμενο βήμα - αναρτώντας το τέταρτο μνημόνιο στο διαδίκτυο, το οποίο πλέον δεν θα συνοδεύεται από καμία δανειακή σύμβαση.

from The Analyst https://ift.tt/2IIDCu6
via IFTTT

Ισραήλ – Τουρκία: Ακραίες καταστάσεις

Το «σύστημα Ερντογάν» στην Τουρκία φαίνεται ότι θα γκρεμιστεί τελικά από την αχίλλειο πτέρνα κάθε χώρας: την εθνική οικονομία.

from The Analyst https://ift.tt/2s9xIHx
via IFTTT

Η Ελλάδα και οι κουρσάροι του Αιγαίου

Θα συνεχίσουμε να αρκούμαστε στις εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις άλλοτε «κατευνασμού» και αποχαύνωσης με άνοστες γενικότητες περί σχέσεων καλής γειτονίας και ειρήνης στο Αιγαίο, και άλλοτε με ηττοπαθείς, ανερμάτιστους βερμπαλισμούς και πυροτεχνήματα;

from The Analyst https://ift.tt/2s4y17i
via IFTTT

Wednesday 23 May 2018

Μεγάλες παγκόσμιες αναταράξεις

Δεν αποτελούν καμία θετική είδηση για την Ελλάδα, ενόψει της ολοκλήρωσης της τρίτης δανειακής σύμβασης - όπου θα πρέπει να αναζητήσει άλλες λύσεις για τη χρηματοδότηση του μη βιώσιμου χρέους της.

from The Analyst https://ift.tt/2IEl3Ya
via IFTTT

Η στυγνή δολοφονία της Ελλάδας

Οι υπεύθυνοι της μεγαλύτερης καταστροφής στην παγκόσμια ιστορία εν καιρώ ειρήνης όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά συνεχίζουν να κάνουν δηλώσεις ή/και να πολιτεύονται - τεκμηριώνοντας πόσο «έξυπνοι» είμαστε εμείς οι Έλληνες, με κριτήριο την αντικειμενική πραγματικότητα.

from The Analyst https://ift.tt/2GHYxrm
via IFTTT

Η πολυπολιτισμική εισβολή και ο βιασμός της Σουηδίας

Δευτέρα έως Παρασκευή αυτή την εβδομάδα: βιασμός, βιασμός, εκβιασμός, εκβιασμός, κατάχρηση δικαιοσύνης, παράνομη απειλή, βία κατά της αστυνομίας, απειλές κατά της αστυνομίας, απόπειρα φόνου .... Ύποπτοι δράστες ο Αλί Μοχάμεντ, ο Μαχμούτ, ο Μοχάμεντ, ο Μοχάμεντ Αλί ξανά, ο Christopher... είναι αλήθεια, ναι, ένα σουηδικό όνομα τρύπωσε στην παράβαση ενός νόμου.

from The Analyst https://ift.tt/2IF1J91
via IFTTT

ECOTROPHELIA: Με το βλέμμα στο μέλλον

Ένας διαγωνισμός ο οποίος αποτελεί παράδοση σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες εδώ και δεκαετίες καθιερώθηκε και στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, από το 2011.

from The Analyst https://ift.tt/2GIzbcR
via IFTTT

Tuesday 22 May 2018

Τα συν και πλην της ελληνικής οικονομίας

Ένα από τα θετικά στοιχεία είναι η άνοδος του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Πώς τα καταφέραμε; Στέλνοντας στο εξωτερικό πάνω από 500.000 νέους που μας έχουν κοστίσει περί τα 100 δις € για να τους μεγαλώσουμε, μειώνοντας το προσδόκιμο ζωής των ιθαγενών και αυξάνοντας τους θανάτους πάνω από τις γεννήσεις - οπότε περιορίζοντας τον πληθυσμό μας, με αποτέλεσμα να μοιράζεται το ίδιο ποσόν μεν, αλλά σε λιγότερους.

from The Analyst https://ift.tt/2x2TT7R
via IFTTT

Η Μακεδονία ως «brand name»

Εξαιρώντας την εθνική πλευρά του θέματος, η οποία κρύβει πάρα πολλές παγίδες, ενώ ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης έχει συμπεριφερθεί μάλλον ακούσια ως η πέμπτη φάλαγγα της Γερμανίας, υπάρχει και η οικονομική πλευρά - το όνομα ως μία «εμπορική μάρκα» που χαρακτηρίζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μίας περιοχής.

from The Analyst https://ift.tt/2KJ677x
via IFTTT

Monday 21 May 2018

Η συνταξιοδοτική βόμβα

Κανένας δεν γνωρίζει πού θα φτάσει η σύνταξη στο μέλλον, αφού θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας - η οποία, εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, σε συνδυασμό με το ότι φτάνει στο τέλος της ο παγκόσμιος ανοδικός οικονομικός κύκλος, δεν φαίνεται καθόλου αισιόδοξη.

from The Analyst https://ift.tt/2kb1Tuh
via IFTTT

Η επίθεση εναντίον του κ. Μπουτάρη

Η άσκηση βίας από οποιονδήποτε, ακόμη και αν έχει σοβαρή αιτία, είναι εντελώς απαράδεκτη. Δεν είναι όμως μόνο η φυσική, σωματική βία απαράδεκτη αλλά, επίσης, η βία που ασκείται με τα λόγια, με τις δηλώσεις και φυσικά με τα έργα των πολιτικών.

from The Analyst https://ift.tt/2kd89By
via IFTTT

Sunday 20 May 2018

Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων

Με το περιουσιολόγιο θα δρομολογηθεί η πλήρης καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η δήμευση τους από αυτούς που θέλουν να τους υφαρπάξουν τα πάντα - στα πλαίσια της κυλιόμενης χρεοκοπίας που επέβαλλαν στην πατρίδα μας.

from The Analyst https://ift.tt/2IAvsjF
via IFTTT

Το «πάγωμα» της πώλησης των F35 στην Τουρκία και ο εθνικός Μιθριδατισμός

Ο στρουθοκαμηλισμός στην εξωτερική πολιτική και ο εγωκεντρισμός στην οικονομική πολιτική, οφείλουν να ξεπεραστούν εάν δεν θέλουμε σύντομα να μιλάμε για απώλειες σε εθνικά εδάφη αντί να μιλάμε για τις απώλειες σε μισθούς και συντάξεις.

from The Analyst https://ift.tt/2k8h5Zc
via IFTTT

Αν κυβερνούσαν οι Έλληνες

Ελληνισμός σημαίνει ιδέες, αρχές και αξίες. Ελληνισμός σημαίνει αγάπη, ειρήνη, ελευθερία. Ελληνισμός σημαίνει δικαιοσύνη και ήθος. Ελληνισμός σημαίνει αλήθεια, γνώση, όραμα, λογική. Ελληνισμός σημαίνει έρευνα και αναζήτηση. Ελληνισμός σημαίνει τέχνες και επιστήμες. Ελληνισμός σημαίνει πρόοδο, ισότητα, αξιοκρατία, δημιουργία και έκφραση.

from The Analyst https://ift.tt/2IxsLmT
via IFTTT

Saturday 19 May 2018

Παράλληλο νόμισμα από την πίσω πόρτα

Η νέα ιταλική κυβέρνηση, έχοντας αξιολογήσει σωστά τις αποτυχημένες ελληνικές διαπραγματεύσεις και το σύστημα πληρωμών τύπου IOU, σχεδιάζει να υιοθετήσει μία παραλλαγή που ισχυρίζεται πως δεν απαγορεύεται από την ΕΚΤ: τα mini BoTs!

from The Analyst https://ift.tt/2IPW3fH
via IFTTT

Friday 18 May 2018

Η σκανδαλώδης σύμβαση με τη FRAPORT

Η κρατικοποίηση των 14 αεροδρομίων από τη γερμανική κρατική εταιρεία αποτελεί υπόδειγμα της νέας αποικιοκρατικής ιδεολογίας, με θύματα τις αδύναμες χώρες της Ευρώπης - τεκμηριώνοντας που θα οδηγηθεί η Ελλάδα εάν οι Πολίτες της δεν αντιδράσουν.

from The Analyst https://ift.tt/2GwmX76
via IFTTT

Η απίστευτη γερμανική μιζέρια

Η κατάσταση ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας που εργάζεται με χαμηλούς μισθούς, ανταγωνίζεται το 1.000.000 μετανάστες που εισήλθαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ ακριβαίνει συνεχώς το κόστος ζωής, είναι απελπιστική - με τους αστέγους να πλημμυρίζουν τις μεγάλες πόλεις.

from The Analyst https://ift.tt/2LcgLVF
via IFTTT

Wednesday 16 May 2018

Στο στόχαστρο των κερδοσκόπων

Είναι φανερό πως οι μεγάλες ελληνικές εταιρείες δέχονται μία έντονη επίθεση εκ μέρους των ξένων επενδυτών, οι οποίοι τοποθετούνται στην πτώση των τιμών τους - έχοντας καταλάβει πως η Ελλάδα είναι μία ανοχύρωτη χώρα, με εχθρικούς απέναντι στην πατρίδα τους πολίτες.

from The Analyst https://ift.tt/2rJUohg
via IFTTT

Η μυστική συμφωνία της Ιταλίας

Αναμένεται μία κυβίστηση πέντε αστέρων των δύο κομμάτων που θέλουν να συγκυβερνήσουν, αντίστοιχη με αυτήν των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Ελλάδα - κάτι που όμως θα απογοήτευε σε μεγάλο βαθμό τόσο τους υποστηρικτές τους, όσο και τους υπέρμαχους των εθνικών νομισμάτων στην Ευρώπη, οι οποίοι περιμένουν πως η Ιταλία θα ανοίξει την ερμητικά κλειστή πόρτα της Ευρωζώνης.

from The Analyst https://ift.tt/2IJelPW
via IFTTT

Η Αργεντινή ως καθρέπτης της Ελλάδος

Η χρεοκοπία του 2001 ήταν η κορύφωση μιας σειράς λαθών, πολιτικών, οικονομικών, νομισματικών αλλά και κοινωνικών που ξεκίνησαν από το 1950 και επαναλαμβάνονταν επί μισό και παραπάνω αιώνα.

from The Analyst https://ift.tt/2KsMPU5
via IFTTT

Tuesday 15 May 2018

Η θλιβερή ντροπή του να είσαι Έλληνας

Ο υπερήφανος λαός αναζητάει κάποιον θαυματοποιό που έχω την εντύπωση πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί - ενώ θα εκλέξει ξανά ένα κόμμα από αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα, τεκμηριώνοντας πως το «πολλάκις εξαμαρτείν ανδρός ηλιθίου», αφού το δις έχει ξεπεραστεί πριν από χρόνια.

from The Analyst https://ift.tt/2wFw1qJ
via IFTTT

Monday 14 May 2018

ΤΑΜΑΜ! SIKILDIK!

Στην Τουρκία έχουν προκηρυχτεί διπλές «εκλογές», Προεδρικές και βουλευτικές για τις 24 Ιουνίου 2018, με σημαδεμένη τράπουλα  ώστε να εξασφαλιστεί με σχετική σιγουριά η «νίκη» του Ρ.Τ. Ερντογάν. Παρ΄όλο που η κατάσταση σήμερα στην Τουρκία είναι πλήρως ελεγχόμενη από το καθεστώς Ερντογάν, η κατ΄ όνομα προεκλογική περίοδος προσφέρει κάποιες ειδήσεις που παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. […]

from The Analyst https://ift.tt/2IgULXO
via IFTTT

Ο Ιωάννης Καποδίστριας

Οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τις Μεγάλες Δυνάμεις - Σχέσεις ισχυρών και λιγότερο ισχυρών κρατών στο σύγχρονο διεθνές σύστημα

from The Analyst https://ift.tt/2wDSNPJ
via IFTTT

Sunday 13 May 2018

Πόσο θα διαρκέσουν τα μνημόνια;

Κατά την άποψη μου αρκετά, αφού οι ελίτ κερδίζουν ακόμη από την κρίση - ενώ οι μάζες τη βιώνουν πλέον ως μία κανονικότητα, περιορίζοντας στωικά τις υλικές απαιτήσεις τους από τη ζωή τους.

from The Analyst https://ift.tt/2wCdMm0
via IFTTT

Η τέταρτη εντολή

Σύμφωνα με το διεθνές καρτέλ των πολυεθνικών που ελέγχουν πλέον τα πάντα στη Δύση, έχοντας την πολιτική στην έμμισθη υπηρεσία τους, απαιτείται η όσο το δυνατόν βαθύτερη διάσπαση, η κατάτμηση και η διαίρεση δηλαδή του Δημοσίου τομέα, με την ιδιωτικοποίηση όλων των επιχειρήσεων που βρίσκονται άμεσα ή έμμεσα στην ιδιοκτησία του.

from The Analyst https://ift.tt/2rEz3po
via IFTTT

Saturday 12 May 2018

Η γερμανική Ευρώπη

Η ελληνική κυβέρνηση έχει το «προνόμιο» να είναι αυτή που επισφράγισε τη μετατροπή της ηπείρου μας σε έναν ηγεμονικό χώρο της Γερμανίας, σύμφωνα με αναφορές των ίδιων των Γερμανών - σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μίας ανήσυχης περιόδου, το κόστος της οποίας κινδυνεύουμε να πληρώσουμε πολύ ακριβά εμείς οι Έλληνες.

from The Analyst https://ift.tt/2KWsKqi
via IFTTT

Ο εφιάλτης του ΔΝΤ

Ενώ το νόμισμα της Αργεντινής συνεχίζει ακάθεκτο την καθοδική του πορεία, ταυτόχρονα με τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια δανεισμού της που έχουν υπερβεί το 40% παρά την προσφυγή της στο Ταμείο, η Τουρκία αντιμετωπίζει τους ίδιους ακριβώς κινδύνους στο εγγύς μέλλον - αποτελώντας τη νούμερο ένα απειλή για την Ελλάδα σήμερα.

from The Analyst https://ift.tt/2rBsXH5
via IFTTT

Friday 11 May 2018

Η ρωσική επίθεση εναντίον του δολαρίου

Ξεκινώντας τη νέα θητεία του ο πρόεδρος Putin, τοποθέτησε ως πρώτο στόχο του την αποδέσμευση της ρωσικής οικονομίας από το αμερικανικό νόμισμα - θέλοντας προφανώς να εκμεταλλευθεί τα τεράστια λάθη των Η.Π.Α. και ειδικά τη σύγκρουση τους με την Ευρώπη, λόγω των κυρώσεων στο Ιράν.

from The Analyst https://ift.tt/2I8cCUK
via IFTTT

Η αλήθεια για τον τουρισμό

Μπορεί να είναι σωστές οι διαμαρτυρίες σχετικά με τους κακούς ξένους και τις αχόρταγες πολυεθνικές, αλλά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα - τουλάχιστον όταν συνεχίζεται το ξεπούλημα της χώρας μας και η μετατροπή μας είτε σε γκαρσόνια της Ευρώπης, είτε σε εργαζομένους φθηνού κόστους των νέων ιδιοκτητών της Ελλάδας.

from The Analyst https://ift.tt/2IcDRcF
via IFTTT

Thursday 10 May 2018

Η μοίρα της αποικίας χρέους

O στόχος είναι να γίνουμε καταναλωτές ξένων προϊόντων και τα γκαρσόνια της Ευρώπης, με την ευρεία έννοια του όρου - ενώ αργότερα, όταν εξαγορασθεί η Ελλάδα σε εξευτελιστικές τιμές από τους δανειστές της και εγκαταστήσουν εδώ τις επιχειρήσεις τους, η παροχή φθηνής εργασίας υπό τριτοκοσμικές συνθήκες, αφού διαφορετικά δεν θα τους συμφέρει να επενδύσουν.

from The Analyst https://ift.tt/2KQn7tx
via IFTTT

Η αυτοκτονία του δολαρίου

Οι νέες κυρώσεις στο Ιράν επιταχύνουν την κατάρρευση του αμερικανικού νομίσματος, λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που προκαλούν οι Η.Π.Α. - ενώ η Γερμανία, με τη βοήθεια της Γαλλίας και της ΕΕ, προσπαθεί αφενός μεν να ανεξαρτητοποιηθεί από την υπερδύναμη, αφετέρου να μετατραπεί στον τέταρτο ισχυρό πόλο του πλανήτη, μαζί με την Κίνα και τη Ρωσία.

from The Analyst https://ift.tt/2rzTwfb
via IFTTT

Η Ελλάδα στη μέγγενη του Γερμανορωσικού στραγγαλισμού

Ρωσία και Γερμανία εξοπλίζουν πυρετωδώς την Τουρκία, η κάθε μια για τους δικούς της γεωπολιτικούς λόγους.

from The Analyst https://ift.tt/2IaqwSi
via IFTTT

Wednesday 9 May 2018

Κάθε επενδυτής και μια μικρή τράπεζα

Έλληνας Επενδυτής – Κεφάλαιο 1ο, Επεισόδιο 2ο Στη κουζίνα της βίλας του, ο θείος Σταύρος έβραζε τον ελληνικό καφέ. Ο Ερίκ σταύρωσε ανήσυχα αλλά και ανυπόμονα τα πόδια του. Ετοιμαζόταν να κάνει το ξεκίνημα. Προτού όμως προλάβει να αρθρώσει έστω και μια λέξη, ο Σταύρος τον αποπήρε. «Άκου Ερίκ, εγώ το απτό, το υλικό μπορώ […]

from The Analyst https://ift.tt/2FYsFys
via IFTTT

Η γερμανική βόμβα στα θεμέλια της Ευρωζώνης

Κάποια στιγμή, πιθανότατα με αφετηρία την Ιταλία που είναι σε θέση να εγκαταλείψει το ευρώ ή τις Η.Π.Α., εάν κατανοήσουν επιτέλους το γερμανικό κίνδυνο, η νομισματική ένωση θα διαλυθεί - συμπαρασύροντας ενδεχομένως ολόκληρη την ΕΕ.

from The Analyst https://ift.tt/2K6v3FH
via IFTTT

Σοκ και δέος στην Αργεντινή

Η νέα προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ παρέλυσε τους Πολίτες της, ενώ το κράτος που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά μαζί της, αν και πολύ χειρότερα, είναι η Τουρκία - ο πρόεδρος της οποίας όμως είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως θα προτιμήσει τον πόλεμο παρά να ζητήσει τη βοήθεια του Ταμείου, γνωρίζοντας πως αυτό που θα τον περίμενε τότε θα ήταν η βίαιη ανατροπή του.

from The Analyst https://ift.tt/2FZFaty
via IFTTT

Tuesday 8 May 2018

Η κυριαρχία των ελίτ

Εάν δεν υπάρξουν μεγάλες διορθωτικές κινήσεις, το σημερινό μας οικονομικό σύστημα θα εκραγεί – είτε από τις εξεγέρσεις των Πολιτών που αδυνατούν να αναπνεύσουν πλέον βυθισμένοι στα χρέη, είτε από εκείνους τους νέους που θα πάψουν να ανέχονται την καταδίκη τους στην ανεργία, στην περιθωριοποίηση, στη φτώχεια και στην αφάνεια.

from The Analyst https://ift.tt/2FUSz69
via IFTTT

Η μνημειώδης εξυπνάδα των Ελλήνων

Για να φανεί πόσο ηλιθίους θεωρεί τους Έλληνες που ισχυρίζονται πως είναι έξυπνοι το πολιτικό σύστημα, παράδειγμα η δήλωση της ΝΔ - σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τη νέα μείωση των συντάξεων το 2019 εάν κυβερνήσει, επειδή είναι ψηφισμένος νόμος από το ΣΥΡΙΖΑ και δεν αλλάζει!

from The Analyst https://ift.tt/2jHlvGg
via IFTTT

Monday 7 May 2018

Η τουρκική υποψηφιότητα για το ΔΝΤ

Tη μεγαλύτερη πτώση απέναντι στο δολάριο, όσον αφορά τις αναπτυσσόμενες χώρες, είχαν τα νομίσματα της Αργεντινής και της Τουρκίας - ενώ τα χρέη σε συνάλλαγμα των αναπτυσσομένων χωρών που θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν έως το 2019, είναι της τάξης των 1.000 δις $!

from The Analyst https://ift.tt/2FS9xCa
via IFTTT

Πανικός στο ελληνικό χρηματιστήριο

Με την επίθεση εναντίον της FOLLIE-FOLLIE να ευρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο μεγάλος χαμένος της οποίας είναι η κινεζική FOSUN, η ΔΕΗ συνεχίζει την πτωτική της πορεία - ενώ θα έλθει η σειρά πολλών άλλων εταιρειών, αφού η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί ξανά στο στόχαστρο των κερδοσκόπων και της πέμπτης φάλαγγας.

The post Πανικός στο ελληνικό χρηματιστήριο appeared first on The Analyst.



from The Analyst https://ift.tt/2jB5CB9
via IFTTT

Η ύβρις των δανειοληπτών ή τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται

Η λήψη δανείων σε ξένο νόμισμα ενίοτε οδηγεί σε καταστρεπτικά αποτελέσματα αφού το δέλεαρ του επιτοκίου μπορεί να εκμηδενιστεί από την μεταβολή της ισοτιμίας.

The post Η ύβρις των δανειοληπτών ή τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται appeared first on The Analyst.



from The Analyst https://ift.tt/2FPalYp
via IFTTT

Η ψευδαίσθηση της καθαρής εξόδου

Η διασπορά ψευδών ελπίδων όσον αφορά το μέλλον της χώρας, αποτελεί ένα ειδεχθές έγκλημα - ενώ αυτό που χρειαζόμαστε άμεσα είναι μία εθνική επιτροπή χρέους και παραγωγικής ανασυγκρότησης, καθώς επίσης μία εθνική στρατηγική για τα θέματα της άμυνας, της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής.

The post Η ψευδαίσθηση της καθαρής εξόδου appeared first on The Analyst.



from The Analyst https://ift.tt/2KHoavG
via IFTTT

Sunday 6 May 2018

Οι ευθύνες, οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες του κ. Τσίπρα

Η γερμανική κυβέρνηση, η οποία έχει συνθλίψει ήδη το κόμμα του, είναι έτοιμη να τον αντικαταστήσει, διαισθανόμενη πως δεν είναι πια σε θέση να υπερασπίσει σωστά τα συμφέροντα της - επειδή αφενός μεν χάνει σταδιακά τη στήριξη των εκλογέων του, αφετέρου κάποια στιγμή θα αντιδράσει.

The post Οι ευθύνες, οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες του κ. Τσίπρα appeared first on The Analyst.



from The Analyst https://ift.tt/2ro4S5L
via IFTTT

Το μεγάλο τραπεζικό κόλπο

Ο κίνδυνος να εξέλθει η Ελλάδα από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της τον Αύγουστο του 2018 και να επιστρέψει στο τέταρτο το 2019, ακόμη και χωρίς να υπάρξει μία παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, είναι μεγάλος - ειδικά λόγω των τραπεζών της που κάθε άλλο παρά έχουν εξυγιανθεί, αποτελώντας μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας.

The post Το μεγάλο τραπεζικό κόλπο appeared first on The Analyst.



from The Analyst https://ift.tt/2IgUHul
via IFTTT

Saturday 5 May 2018

Ο χρηματιστηριακός παροξυσμός

Όταν βλέπει κανείς πως έχουν δημιουργηθεί τεράστιες φούσκες, τροφοδοτούμενες από εκείνους τους επενδυτές που πιστεύουν πως άλλαξαν οι κανόνες του καπιταλισμού, σύμφωνα με τους οποίους οι επιχειρήσεις πρέπει να παράγουν χρήματα για τους μετόχους τους και όχι το αντίστροφο, δεν χρειάζεται να είναι μάντης για να προβλέψει το κραχ.

The post Ο χρηματιστηριακός παροξυσμός appeared first on The Analyst.



from The Analyst https://ift.tt/2jAVQix
via IFTTT

Η ωρολογιακή βόμβα του ΔΝΤ

Ήδη με την έκθεση του από το 2016 το Ταμείο θεώρησε δεδομένη την πλήρη καταστροφή της Ελλάδας, εάν δεν ληφθούν ριζικά μέτρα - όπως η ονομαστική διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους, σε συνδυασμό με ένα σχέδιο τύπου Marshall.

The post Η ωρολογιακή βόμβα του ΔΝΤ appeared first on The Analyst.



from The Analyst https://ift.tt/2roTgzp
via IFTTT

Friday 4 May 2018

Πυκνώνουν τα σύννεφα

Η κρίση στις αναπτυσσόμενες οικονομίες κλιμακώνεται, με την Ιταλία να εξετάζει το διπλό νόμισμα - ενώ κανένας δεν πιστεύει πως οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ, αλλά ότι στηρίχθηκαν για να μη χαθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στη χώρα, καθώς επίσης των καταθετών τους.

The post Πυκνώνουν τα σύννεφα appeared first on The Analyst.



from The Analyst https://ift.tt/2HQufnP
via IFTTT

Εκουαδόρ, η αριστερή περιπέτεια

Αυτό που ξεκίνησε από τη λενινιστική κυβέρνηση πριν από δώδεκα περίπου χρόνια, η οποία συνεχίζεται με έναν διορισμένο νέο πρόεδρο κατά τα πρότυπα των βασιλικών καθεστώτων, με δεδηλωμένο αρχικά στόχο την πολυμορφία των ΜΜΕ, κατέληξε στο να εξαλείψει τη δημοσιογραφική έρευνα και την πολιτική κριτική - λόγω του φόβου των δημοσιογράφων για τις συνέπειες των εργασιών τους.

The post Εκουαδόρ, η αριστερή περιπέτεια appeared first on The Analyst.



from The Analyst https://ift.tt/2HLyFjM
via IFTTT

Thursday 3 May 2018

Η μονοπώληση της διατροφικής αλυσίδας

Η ΕΕ, σχεδιάζοντας τη μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων, θα προκαλέσει το κλείσιμο πολλών μικρών εταιριών, στηρίζοντας έμμεσα τις μεγάλες επιχειρήσεις - προς όφελος κυρίως των γερμανικών κολοσσών και της χώρας, η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει τα ποσά που θα εξοικονομηθούν για το στρατιωτικό εξοπλισμό της Ευρώπης.

from The Analyst https://ift.tt/2riRkbB
via IFTTT

Η χρεοκοπία της ελληνικής ηγεσίας

Είναι υπεύθυνοι οι Πολίτες για την κατάρρευση της παιδείας τους, ή μήπως η κομματική και πνευματική τους ηγεσία η οποία, είτε όταν ενεργεί, είτε όταν ενημερώνει, ευρίσκεται εντελώς εκτός τόπου και χρόνου;

from The Analyst https://ift.tt/2HLkOdx
via IFTTT

Wednesday 2 May 2018

Η πρωτογενής παραγωγή και η Ελλάδα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον μαρασμό της ελληνικής γεωργίας. Οι παρακάτω απλές ερωτήσεις-απαντήσεις κάνουν σαφές το πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα.

from The Analyst https://ift.tt/2jnR4EE
via IFTTT

Το δεύτερο γερμανικό θαύμα

Ο καλύτερος επενδυτικός προορισμός σήμερα είναι χωρίς καμία αμφιβολία η Γερμανία - αφού είναι η μοναδική βιομηχανική χώρα με τόσο μεγάλα πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της, με θετικό προϋπολογισμό και με τα χρέη της να μειώνονται.

from The Analyst https://ift.tt/2FBoM2h
via IFTTT

Μεταναστευτική εισβολή σε αργή κίνηση

Η Ελλάδα απειλείται από ένα μεταναστευτικό σοκ και δέος, από ένα χάος τεραστίων διαστάσεων, το οποίο φαίνεται να μη συνειδητοποιεί η κυβέρνηση, σχεδιάζοντας ενδεχομένως την απόδοση της ελληνικής υπηκοότητας σε χιλιάδες αλλοεθνείς.

from The Analyst https://ift.tt/2rgbzYc
via IFTTT

Η ισπανική έκπληξη

Η χώρα κατάφερε να αναπτύσσεται πλέον με έντονο ρυθμό, μεταξύ άλλων με τη βοήθεια του πρωτογενή της τομέα - ενώ δεν βοηθήθηκε καθόλου από τη διεφθαρμένη πολιτική της ηγεσία, αλλά από τη δραστηριοποίηση των Πολιτών της που αποφάσισαν να πάρουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια.

from The Analyst https://ift.tt/2reYUEW
via IFTTT

Tuesday 1 May 2018

Ο ορισμός της διαπλοκής

Ότι κατηγορείτε ως συμμορίτικη ασυδοσία, αυταρέσκεια και προσβλητική για δημοκρατία αλαζονεία και πολλά άλλα χειρότερα, προσδιορίζουν και αποτυπώνουν με ακρίβεια την εις βάρος μου συμπεριφορά σας και της κυβέρνησης που εκπροσωπείτε.

from The Analyst https://ift.tt/2Kt1qiZ
via IFTTT

Ο επικίνδυνος αγώνας δρόμου των Η.Π.Α. με την Κίνα

Τόσο η μία χώρα, όσο και η άλλη αναπτύσσονται με τη βοήθεια της αύξησης του δανεισμού - του δημοσίου τομέα η πρώτη, με κύριο δανειστή την Κίνα και του ιδιωτικού η δεύτερη, μέσω των τραπεζών της.

from The Analyst https://ift.tt/2Kn9nWR
via IFTTT