Sunday 30 April 2017

Ο δεκάλογος του ελέγχου των μαζών

40

Υπάρχουν συνήθως πολλά γιατί: παράδειγμα, γιατί ο πόλεμος του Ιράκ, γιατί της Λιβύης ή της Συρίας, γιατί κατέρρευσε η Βενεζουέλα ή γιατί η Ελλάδα χρεοκόπησε. Η απάντηση όμως είναι πάντοτε η ίδια: για την απόκτηση πλούτου και δύναμης από μία μικρή μειοψηφία, η οποία έχει πάρει τα ηνία.

The post Ο δεκάλογος του ελέγχου των μαζών appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oMly8J
via IFTTT

Saturday 29 April 2017

Υβριδικές εξελίξεις

36

Η Ευρώπη χρειάζεται απαραίτητα μία ισχυρή Γαλλία, η οποία να είναι σε θέση να αντιπαρατεθεί με τη Γερμανία - κάτι που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν, αφού η χώρα κυβερνιόταν από αδύναμους και ανίκανους πολιτικούς, με αποτέλεσμα να είμαστε αντιμέτωποι με μία γερμανική πλέον ΕΕ.

The post Υβριδικές εξελίξεις appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oVvb0Q
via IFTTT

Βαλκάνια, λίγο πριν την έκρηξη

35

. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, με τις συνέπειες που αναμένονται να είναι τουλάχιστον απρόβλεπτες. Από τους δυο Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13 διδαχθήκαμε ότι είναι περίπου αναπόφευκτη η εμπλοκή της Ελλάδας, σε Βαλκανικούς-γειτονικούς  πολέμους, οι οποίοι υποκρύπτουν πάντα διεκδικήσεις εδαφών και άρα εθνικά συμφέροντα. Μετά από κάθε πόλεμο και τη συμφωνία […]

The post Βαλκάνια, λίγο πριν την έκρηξη appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2qhMGtm
via IFTTT

Ντροπή μας; Ασφαλώς! Πολύ μεγάλη!

269

. "Υπάρχει ένα ορισμένο «επίπεδο ανεντιμότητας» στην κοινή ανάγνωση της ιστορίας από τους ανθρώπους – άρρηκτα συνδεδεμένο με τη χώρα, με τον πολιτισμό, με την εισοδηματική τάξη των πολιτών, με τα συμφέροντα, με την ωριμότητα, με τη γνώση, με την καλλιέργεια και με την ιδιοσυγκρασία τους. Στα πλαίσια αυτά πολλοί, κοιτάζοντας πίσω στις αποκρουστικές τυραννίες […]

The post Ντροπή μας; Ασφαλώς! Πολύ μεγάλη! appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oRXrQU
via IFTTT

Friday 28 April 2017

Ο τελικός του στημένου παιχνιδιού

19

. Από τη μία πλευρά με την απειλή της χρεοκοπίας, της «τύχης» της Βενεζουέλας και του GREXIT, ενώ από την άλλη με την κλιμάκωση των απειλών εκ μέρους της Τουρκίας και όχι μόνο, οι Έλληνες θα πιέζονται στη γωνία – έτσι ώστε να μην διαδηλώνουν και να μην αντιδρούν, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στους επίδοξους […]

The post Ο τελικός του στημένου παιχνιδιού appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oED7Y1
via IFTTT

Thursday 27 April 2017

Το καρτέλ και η κερδοσκοπία στον αγροτικό κλάδο

29

Η δημιουργία ολιγοπωλίων στο χώρο, καθώς επίσης η ραγδαία αύξηση της χρηματοπιστωτικής ληστείας, θα προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στον πλανήτη, ειδικά στις αναδυόμενες οικονομίες, καθώς επίσης στα πιο αδύναμα εισοδηματικά στρώματα - το θλιβερό παράδειγμα της Βενεζουέλας.

The post Το καρτέλ και η κερδοσκοπία στον αγροτικό κλάδο appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2p7odYZ
via IFTTT

Wednesday 26 April 2017

Οι μωροί ιθαγενείς σε κατάσταση σοκ και δέους

26

. Όταν οι Πολίτες μίας χώρας, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου φυσικά, ανέχονται αδιαμαρτύρητα να κυβερνώνται από μία ομάδα που θα ήταν έπαινος ο χαρακτηρισμός της ως «ανεπαρκής», έχοντας πλήρη άγνοια βασικών αρχών της οικονομίας, έχουν αλήθεια το δικαίωμα να προσβάλλονται από τη χρήση της λέξης «ιθαγενείς»; Αιτιολογείται άραγε η συμπεριφορά τους από το φόβο πως […]

The post Οι μωροί ιθαγενείς σε κατάσταση σοκ και δέους appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2pit7AL
via IFTTT

Γαλλία, η αντεπίθεση του συστήματος

25

Ο κορυφαίος στόχος του γαλλικού κατεστημένου που παρουσιάζεται με ένα νέο προσωπείο, είναι να κερδίσει τους ψηφοφόρους από τη δεξιά πτέρυγα των αριστερών, έως την αριστερή πτέρυγα των δεξιών - οδηγώντας τη χώρα στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και περιορίζοντας τον κίνδυνο εξόδου της από το ευρώ

The post Γαλλία, η αντεπίθεση του συστήματος appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oLFYdX
via IFTTT

Ο λαϊκισμός έχει διαβρώσει το DNA μας

aleksi-kan-to-opws-o-simitis_2.w_hr1

Όσο τα διχαστικά διλήμματα που ξεκίνησαν από τη Σημίτειο παραδοχή περί εχόντων και κατεχόντων, παίρνοντας διαστάσεις με το δημοψήφισμα Τσίπρα καθορίζουν την ψήφο μας, τότε δυστυχώς δεν θα έχουμε άλλη τύχη παρά αυτή των μνημονίων και της υποτέλειας.

The post Ο λαϊκισμός έχει διαβρώσει το DNA μας appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2phNFcN
via IFTTT

Tuesday 25 April 2017

Στην υγεία των θλιβερά ανόητων

18

Την ίδια στιγμή που το χρέος αυξάνεται παρά τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ οι μη εξυπηρετούμενες οφειλές του ιδιωτικού τομέα ξεπερνούν κάθε ρεκόρ, η δημόσια περιουσία εκποιείται σε εξευτελιστικές τιμές - πρόσφατα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε Γερμανούς, Γάλλους και Ρώσους.

The post Στην υγεία των θλιβερά ανόητων appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2pw0piY
via IFTTT

Monday 24 April 2017

Το μεταναστευτικό πρόβλημα της Σουηδίας

SERENA-Featured-1

. Ορισμένοι απορούν σχετικά με το γιατί αναφέρομαι συχνά στη Σουηδία. Ο λόγος είναι απλός: επειδή υποθέτω πως διενεργείται εκεί το μεγαλύτερο μεταναστευτικό πείραμα όλων των εποχών, χωρίς βέβαια να γνωρίζω εάν είναι σκόπιμο ή όχι. Πιστεύω όμως πως το πείραμα γίνεται εκεί, επειδή οι Σουηδοί, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, ήταν μία πολύ ανεκτική κοινωνία προς […]

The post Το μεταναστευτικό πρόβλημα της Σουηδίας appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2q79qLB
via IFTTT

Η μάχη της Γαλλίας και το ESM

10

Θα επιτρέψουν οι Ευρωπαίοι Πολίτες την παγίωση της γερμανικής ηγεμονίας στην ήπειρο τους; Θα αδιαφορήσουν οι Η.Π.Α.; Θα αντιδράσει η Ρωσία γνωρίζοντας πως ήταν ανέκαθεν στο στόχαστρο της Γερμανίας, αφού αποτελεί το αντίπαλο δέος στην Ευρώπη; Θα επαναστατήσουν οι Έλληνες;

The post Η μάχη της Γαλλίας και το ESM appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2psqAqP
via IFTTT

Sunday 23 April 2017

Λίγα λόγια για εμάς και το analyst

5

. Όταν μία διαδικτυακή «σελίδα» διαθέτει αρκετούς αναγνώστες, όπως η δική μας, η οποία έχει υπερβεί τους 200.000 μοναδικούς επισκέπτες μηνιαία (πάνω από 200.000 διαφορετικά άτομα δηλαδή και όχι τα ίδια πολλές φορές, τα οποία ευχαριστούμε θερμά), ευρισκόμενη στο νούμερο 52.000 περίπου της παγκόσμιας κατάταξης σύμφωνα με την εταιρεία μέτρησης, τότε γίνεται παραδόξως αντικείμενο κακόβουλων […]

The post Λίγα λόγια για εμάς και το analyst appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oVuCGw
via IFTTT

Το χρυσό παιδί της Ελλάδας ξανά νικητής

3

. Το να κερδίζει κανείς ένα χρυσό μετάλλιο, είναι ασφαλώς μία μεγάλη επιτυχία – εκτός από τη μέγιστη όλων των τιμών. Όταν όμως πρόκειται για έναν αθλητή της Ελλάδας της κρίσης που ασκείται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, από κάποιον εξαιρετικό προπονητή με καταγωγή τη Ζάκυνθο, το Δημήτρη Ραύτη, ο οποίος έχει να πληρωθεί αρκετούς […]

The post Το χρυσό παιδί της Ελλάδας ξανά νικητής appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2p5w47Y
via IFTTT

Ο μονόδρομος της ρήξης

2

Εάν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις περί μείωσης του δημοσίου χρέους παρά τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα που πέτυχε η Ελλάδα, εντός του 2017, θα υπάρχει πλέον μόνο μία επιλογή στη διάθεση μας: η στάση πληρωμών.

The post Ο μονόδρομος της ρήξης appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oB9XnM
via IFTTT

Saturday 22 April 2017

Το πλεόνασμα ρεκόρ και ο οικονομικός αναλφαβητισμός

279

H Ελλάδα θα αναπτυχθεί μεν, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες της θα θελήσουν να κάνουν κερδοφόρες τις επενδύσεις τους, αλλά χωρίς καμία ωφέλεια για την πλειοψηφία των Ελλήνων - οι οποίοι θα παραμείνουν σκλάβοι χρέους στο διηνεκές και εργαζόμενοι χαμηλού κόστους στην αποικία.

The post Το πλεόνασμα ρεκόρ και ο οικονομικός αναλφαβητισμός appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2pPy1YZ
via IFTTT

Friday 21 April 2017

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Red.Squarewide

Η Ρωσία συνεχίζει μεν να είναι αδύναμη οικονομικά, αλλά έχει επιβιώσει από τη σφοδρή επίθεση των αγορών και της Δύσης - οπότε το μέλλον της δεν είναι δυσοίωνο, ειδικά εάν πράγματι συμμαχήσει τελικά με τις Η.Π.Α., συνεργαζόμενη μαζί τους.

The post Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2pMhMf0
via IFTTT

Αποφασίζει και διατάζει ο Γκέμπελς του 4ου Ράιχ

273

Το αμερικανικό ΔΝΤ θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, αντικαθιστάμενο από το γερμανικό ESM - το οποίο θα λειτουργεί ως σύνδικος πτώχευσης κρατών, θα επιβλέπει τους προϋπολογισμούς των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης και θα προτείνει τις απαιτούμενες αλλαγές (ηχητικό).

The post Αποφασίζει και διατάζει ο Γκέμπελς του 4ου Ράιχ appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2pluQsd
via IFTTT

Thursday 20 April 2017

Ο γαλλικός εφιάλτης της Γερμανίας

270

Τυχόν επικράτηση στο δεύτερο γύρο του αριστερού και του δεξιού «λαϊκιστικού» κατά τα γερμανικά ΜΜΕ υποψηφίου, θα σήμαινε το τέλος της Ευρωζώνης - είτε έτσι όπως τη γνωρίζουμε, είτε κυριολεκτικά.

The post Ο γαλλικός εφιάλτης της Γερμανίας appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oOBaGT
via IFTTT

Κίνα, η μητέρα όλων των χρεών

268

. Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, η σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος έχει βελτιωθεί σημαντικά τους περασμένους μήνες – ο ρυθμός ανάπτυξης έχει επιταχυνθεί, ενώ οι τιμές των παγίων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, μετοχές κλπ.) είναι υψηλές, επειδή οι αγορές περιμένουν την αύξηση του πληθωρισμού, καθώς επίσης μία μεγαλύτερη ανάπτυξη. Τα βασικά […]

The post Κίνα, η μητέρα όλων των χρεών appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2o6Sk3N
via IFTTT

Η αναγκαιότητα ενός κοινωνικού σοκ

269

. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγάλο σοκ για να συνέλθει – όχι επενδυτικό εκ μέρους των ξένων, χρήματα με αντάλλαγμα ανθρώπινες ζωές δηλαδή, όπως αναφέρουν αρκετοί, αλλά πολιτικό και κοινωνικό. Το σοκ αυτό, το οποίο θα ξυπνούσε επιτέλους τους Έλληνες, δεν είναι άλλο από την επίσημη πτώχευση της – αφού στην πραγματικότητα είναι προ πολλού […]

The post Η αναγκαιότητα ενός κοινωνικού σοκ appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2piq9iO
via IFTTT

Wednesday 19 April 2017

Το ιδιόρυθμο φαβορί των γαλλικών εκλογών

263

. Ο κεντρώος E. Macron, ο οποίος αναφέρεται σε μία ευτυχισμένη παγκοσμιοποίηση, ενώ υποστηρίζει μία φιλική προς το κεφάλαιο οικονομική πολιτική, είναι ο αγαπημένος υποψήφιος των γερμανικών ΜΜΕ – επειδή θεωρείται ως η μοναδική ελπίδα για να μην κερδίσουν τις εκλογές τα ακραία αριστερά και δεξιά κόμματα του κ. J.L. Melencon και της κυρίας M. […]

The post Το ιδιόρυθμο φαβορί των γαλλικών εκλογών appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2pBqXPB
via IFTTT

Η ληστεία της Ελλάδας

259

Στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ που θα συμμετέχει η Κομισιόν θα βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση για το θέμα της Ελλάδας - έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα τόσο της Γερμανίας, όσο και του ΔΝΤ που θέλουν να συνεχίσουν να πίνουν στην υγεία των κορόιδων.

The post Η ληστεία της Ελλάδας appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2pB79M9
via IFTTT

Tuesday 18 April 2017

Η προετοιμασία της Βρετανίας για τη σύγκρουση

258

. Στις 7 Μαΐου οι επαναληπτικές εκλογές στη Γαλλία, στις οποίες πιθανολογείται πως θα συμμετέχουν για πρώτη φορά δύο δεξιά κόμματα, ενώ στις 8 Ιουνίου οι πρόωρες στη Βρετανία – η πρωθυπουργός της οποίας εξήγγειλε ξαφνικά την πρόθεση της, γνωρίζοντας πόσο σκληρές θα είναι οι διαπραγματεύσεις εξόδου της χώρας της από την ΕΕ, έχοντας απέναντι […]

The post Η προετοιμασία της Βρετανίας για τη σύγκρουση appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2pvAbwE
via IFTTT

Οι μέθοδοι εξαπάτησης του Σόιμπλε και του ΔΝΤ

256

Η ερμηνεία της συμπεριφοράς των δύο οικονομικών «απατεώνων», όσον αφορά την Ελλάδα - από την οποία το ΔΝΤ έχει μέχρι σήμερα εισπράξει 4 δις € σε τόκους και αμοιβές ή το 118% των λειτουργικών του κερδών, ενώ η Γερμανία κερδίζει τεράστια ποσά.

The post Οι μέθοδοι εξαπάτησης του Σόιμπλε και του ΔΝΤ appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2nYmTsJ
via IFTTT

Η κάλπικη νίκη του Ερντογάν

LEONIDAS-Featured-1

  Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία δεν μπορούσε παρά να είναι ΝΑΙ – φρόντισε μεθοδικά γι΄ αυτό, ολόκληρος ο μηχανισμός του νέο – οθωμανού δικτάτορα της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν, «σημαδεύοντας» την τράπουλα του δημοψηφίσματος. Με σαρωτική «πλύση εγκεφάλου» των αμόρφωτων πληθυσμών της Ανατολής, με ισχύουσα από πέρσι κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», με φίμωση ΜΜΕ, […]

The post Η κάλπικη νίκη του Ερντογάν appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2pwjuyb
via IFTTT

Monday 17 April 2017

Ο θάνατος της τουρκικής δημοκρατίας

A protester stands in front of the police barricade on the main road which leads to the High Electoral Board in Ankara, Turkey, April 16, 2017.

Oι ανώτατες εισοδηματικές τάξεις εγκαταλείπουν την Τουρκία, με κυριότερους προορισμούς την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, σημειώνοντας πως πέρυσι 6.000 εκατομμυριούχοι μετανάστευσαν σε άλλα κράτη - η εμπειρία του ΔΝΤ.

The post Ο θάνατος της τουρκικής δημοκρατίας appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2olErKu
via IFTTT

Sunday 16 April 2017

Η Ευρώπη σε πορεία παρακμής και αποσύνθεσης

SERENA-Featured-1

. . Σύμφωνα με τον ιστορικό D. Engels, η Ευρώπη θα έχει την ίδια μοίρα με την παλαιά ρωμαϊκή δημοκρατία: τον εμφύλιο πόλεμο και τη φθορά, με τελική κατάληξη τη δημιουργία ενός αυταρχικού ή αυτοκρατορικού κράτους, μετά από είκοσι έως τριάντα χρόνια (πηγή). Πάντοτε κατά τον ίδιο, σε όλη την έκταση της ηπείρου μας σήμερα […]

The post Η Ευρώπη σε πορεία παρακμής και αποσύνθεσης appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2nRkpfB
via IFTTT

Saturday 15 April 2017

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους

248

. Στους πολίτες μίας χώρας που βιώνει για 8η συνεχή χρονιά τη Σταύρωση, δεν είναι εύκολο να ευχηθεί κανείς Καλή Ανάσταση, χωρίς να διακρίνει κάποια προοπτική της στο μέλλον – σημειώνοντας πως το «Πολίτες» με κεφαλαίο είναι τιμητικός τίτλος που δυστυχώς τον έχουμε απολέσει όλοι μας προ πολλού, επιλέγοντας να σκύβουμε το κεφάλι για να […]

The post Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2pCxGot
via IFTTT

Ευρώ, το νόμισμα των σκλάβων

247

Κάποια στιγμή η Γερμανία θα εγκατελείψει το πλοίο που βυθίζεται, την Ευρωζώνη, έχοντας απομυζήσει τους πάντες και επιθυμώντας να διαφοροποιήσει το δικό της νόμισμα, από το νόμισμα των σκλάβων - παραμένοντας όμως ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης και κατακτητής της ηπείρου μας.

The post Ευρώ, το νόμισμα των σκλάβων appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2nOoUHF
via IFTTT

Friday 14 April 2017

Τουρκικό δημοψήφισμα: Γιατί το ΟΧΙ έχει ελάχιστες ελπίδες να επικρατήσει

LEONIDAS-Featured-1

. «Τι θα ψηφίσεις στο δημοψήφισμα; Ναι ή Όχι;»  «Ααα… Υπάρχει και άλλη δυνατότητα εκτός από το ΝΑΙ;» (Τουρκικό σατυρικό περιοδικό PENGUEN, 30/3/2017)   . Άποψη  Το δημοψήφισμα που προκήρυξε στην Τουρκία ο «Πρόεδρος» ή δικτάτορας της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι εξαιρετικά απίθανο να έχει σαν αποτέλεσμα ένα ΟΧΙ στην συνταγματική μεταρρύθμιση η οποία […]

The post Τουρκικό δημοψήφισμα: Γιατί το ΟΧΙ έχει ελάχιστες ελπίδες να επικρατήσει appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2otojYV
via IFTTT

Ο Trump και το επόμενο κραχ

245

Η νέα κρίση θα προέλθει από την αγορά ομολόγων των Η.Π.Α., ενώ θα αφορά το ίδιο το δολάριο, ειδικά μετά την επιδείνωση των σχέσεων της υπερδύναμης με τη Ρωσία - η οποία σχεδιάζει τη σύνδεση του νομίσματος της με το χρυσό, σε συνεργασία με την Κίνα, υπενθυμίζοντας πως και η Γερμανία αγοράζει χρυσό.

The post Ο Trump και το επόμενο κραχ appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2osXsMD
via IFTTT

Thursday 13 April 2017

Οι νεοφιλελεύθεροι μπολσεβίκοι

242

Εάν ρωτήσει κανείς τους Έλληνες γιατί σκύβουν υποτακτικά το κεφάλι, θα του απαντήσουν πως αναζητούν κάποιον ηγέτη που θα μπορέσει να κρατήσει το λάβαρο της επανάστασης, οδηγώντας τους στην έξοδο από την κρίση.

The post Οι νεοφιλελεύθεροι μπολσεβίκοι appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2nI7f4m
via IFTTT

Η ανθεκτικότητα της Ρωσίας

241

Παρά τις κυρώσεις της Δύσης, τα τρομοκρατικά χτυπήματα, την αλλαγή πολιτικής των Η.Π.Α. στη Συρία, καθώς επίσης τις μαζικές διαδηλώσεις στο εσωτερικό της, με αντικείμενο τον πλούτο που έχει συσσωρεύσει η πολιτική της ηγεσία, η χώρα ανακάμπτει - με θετικές προοπτικές για το μέλλον της.

The post Η ανθεκτικότητα της Ρωσίας appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2nHWrDz
via IFTTT

Wednesday 12 April 2017

Τα δίδυμα βουνά χρεών της Ευρωζώνης

236

. Οι κίνδυνοι του τραπεζικού συστήματος της νομισματικής ένωσης επεξηγούν καλύτερα την πρόταση του ΔΝΤ να καταργηθούν τα μετρητά χρήματα – ενώ οι έξι πιο επικίνδυνες χώρες είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Σλοβενία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ιταλία. Άρθρο Μετά τις πρώτες περιπέτειες που ακολούθησαν τη δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης το 2010, […]

The post Τα δίδυμα βουνά χρεών της Ευρωζώνης appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2nErcZU
via IFTTT

Το μέλλον της Ελλάδας θα είναι ρόδινο

269

  Ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι, η Ελλάδα θα υπογράψει ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς αυτή τη φορά να χρηματοδοτηθεί – κάτι που φυσικά είναι απίθανο, κρίνοντας αφενός μεν από τις λήξεις των δανείων της (γράφημα, έως το 2030 απαιτούνται σχεδόν 300 δις € για την εξυπηρέτηση των χρεών μας), αφετέρου από τα επιτόκια ενός ενδεχόμενου […]

The post Το μέλλον της Ελλάδας θα είναι ρόδινο appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2p6ZcuU
via IFTTT

Tuesday 11 April 2017

Αναβολή πληρωμών τώρα!

228

Είμαι απολύτως σίγουρος πως η κυλιόμενη πτώχευση που βιώνουμε, είναι απείρως χειρότερη από οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να μας συμβεί, καθώς επίσης ότι, είναι προτιμότερο ένα οδυνηρό τέλος, από μία οδύνη δίχως τέλος - η εμπειρία της Ρωσίας και της Αργεντινής, όσον αφορά τη χρεοκοπία τους.

The post Αναβολή πληρωμών τώρα! appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2nAaZol
via IFTTT

Monday 10 April 2017

Το μέλλον της αποικίας και των σκλάβων χρέους

28R_CARTOON_NEWS_GRAPHIC

. Η σημερινή κυβέρνηση, η οποία είναι το «ερμαφρόδιτο κατασκεύασμα» της επιθετικής κατάληψης της μειοψηφικής αριστεράς από το πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ που εκδίωξε τελικά το βασικό της πυρήνα και συνεργάστηκε με την εθνικιστική δεξιά, τάσσεται σταθερά υπέρ των μνημονίων – έστω με τη μέθοδο του «τράβα με και ας κλαίω». Όσον αφορά τις «απειλές» του πρωθυπουργού, […]

The post Το μέλλον της αποικίας και των σκλάβων χρέους appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2nUxRKA
via IFTTT

Η μετατροπή των χρεών σε χρήματα

222

Πρόκειται για την καλύτερη δυνατή λύση, όσον αφορά την αποφυγή ενός παγκοσμίου κραχ - λόγω της συνεχιζόμενης υπερχρέωσης, η οποία επιβραδύνει νομοτελειακά το ρυθμό ανάπτυξης με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται ο δείκτης χρέος/ΑΕΠ, οπότε να αυξάνονται οι κίνδυνοι μαζικών αθετήσεων πληρωμών.

The post Η μετατροπή των χρεών σε χρήματα appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2nxf2SG
via IFTTT

Σουηδία, η απόλυτη μεταναστευτική φρίκη

SERENA-Featured-1

. «Ξεκινώντας από το ότι δεν διδάσκεται στα σχολεία κανένα μάθημα θρησκευτικών, από δεκαετίες πριν, πολλοί Σουηδοί αναζήτησαν μόνοι τους μία πνευματική διάσταση της ζωής τους. Είχε δημιουργηθεί ένα κενό στη σύγχρονη κοινωνία τους, το οποίο δεν μπορούσε να γεμίσει ούτε η επιστήμη, ούτε το υψηλό βιοτικό τους επίπεδο. Το κενό αυτό ήρθε να καλύψει […]

The post Σουηδία, η απόλυτη μεταναστευτική φρίκη appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oi9x7k
via IFTTT

Sunday 9 April 2017

Στον προθάλαμο της επόμενης κρίσης

214

Όσο δεν υπάρχει μία κοινή πολιτική συμφωνία, με αποτέλεσμα η κάθε χώρα να προσπαθεί να επιλύσει μόνη της τα προβλήματα της, η Ευρωζώνη δεν πρόκειται να σταθεροποιηθεί - οπότε νομοτελειακά θα καταρρεύσει, υπό το βάρος των εγγενών και λοιπών προβλημάτων της.

The post Στον προθάλαμο της επόμενης κρίσης appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oSn3kT
via IFTTT

Saturday 8 April 2017

Οι αποδέκτες της εκτόξευσης πυραύλων στη Συρία

President Donald Trump, left, and Chinese President Xi Jinping, right, meet at Mar-a-Lago, Friday, April 7, 2017, in Palm Beach, Fla. Trump was meeting again with his Chinese counterpart Friday, with U.S. missile strikes on Syria adding weight to his threat to act unilaterally against the nuclear weapons program of China's ally, North Korea. (AP Photo/Alex Brandon)

.   Μόλις τρεις ημέρες χρειάστηκε ο αμερικανός πρόεδρος για να διατάξει το βομβαρδισμό της Συρίας, από την ώρα που πληροφορήθηκε τη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους της κυβέρνησης της – χωρίς καν να περιμένει την επιβεβαίωση της ενοχής της. Η διαταγή δόθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στις Η.Π.Α. – την […]

The post Οι αποδέκτες της εκτόξευσης πυραύλων στη Συρία appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2npLYMA
via IFTTT

Το βαρύ τίμημα της δειλίας

210

Η κυλιόμενη χρεοκοπία θα συνεχίζεται, η χώρα θα λεηλατείται, οι συντάξεις και οι μισθοί θα μειώνονται, οι φόροι θα αυξάνονται, οι γάζες στα νοσοκομεία θα είναι είδος πολυτελείας, η ινσουλίνη, η βενζίνη και το χαρτί υγείας επίσης, ενώ οι Έλληνες θα φοβούνται όλο και περισσότερο τη σύγκρουση - σκύβοντας κάθε φορά το κεφάλι.

The post Το βαρύ τίμημα της δειλίας appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2nVtK1I
via IFTTT

Friday 7 April 2017

Σοκ και δέος στο κέντρο της Στοκχόλμης

143

. Σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων τραυματίσθηκε από το δολοφονικό φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης – ενώ τουλάχιστον δύο άτομα έχουν ήδη πεθάνει. Κατά τον πρωθυπουργό της χώρας ένας από τους δράστες έχει συλληφθεί, ενώ επρόκειτο για μία τρομοκρατική επίθεση  – όταν οι εφημερίδες αναφέρουν πως το φορτηγό ήταν κλεμμένο, καθώς […]

The post Σοκ και δέος στο κέντρο της Στοκχόλμης appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oalMEN
via IFTTT

Ο διαλυτικός γερμανικός μερκαντιλισμός

20150328_EUD000_0

Πρέπει οι φτωχοποιημένοι πολίτες του νότου να επιβάλουν κανόνες δικαίου και για τους ισχυρούς της ένωσης μιας και το πολιτικό παιχνίδι στα θεσμικά όργανα ευνοεί τους ισχυρούς.

The post Ο διαλυτικός γερμανικός μερκαντιλισμός appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2p8Wrsv
via IFTTT

Γερμανία, η πρωταθλήτρια του μαύρου χρήματος

140

. Σύμφωνα με μία γνωστή γερμανική εφημερίδα (πηγή), η χώρα θεωρείται ως εκείνη με τη μεγαλύτερη αγορά μαύρου χρήματος στην Ευρώπη – αφού ο όγκος του ξεπλύματος ετήσια υπερβαίνει τα 100 δις €, χωρίς τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, αλλά συμπεριλαμβανομένων των τυχερών παιχνιδιών και της γαστρονομίας. Στην κορυφή της Ευρώπης λοιπόν η Γερμανία, όσον αφορά τις […]

The post Γερμανία, η πρωταθλήτρια του μαύρου χρήματος appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oHZbkf
via IFTTT

Thursday 6 April 2017

Η κατάρρευση της ΕΕ και της Ευρωζώνης

138

Το αποτυχημένο σχέδιο των 315 δις € της Κομισιόν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, οι ασυμμετρίες θα διευρυνθούν όσο αποφασίζει το αόρατο χέρι της ελεύθερης αγοράς, με το οποίο η Γερμανία ληστεύει τους εταίρους της - έως ότου ξυπνήσουν κάποιοι, οπότε η Ευρώπη θα διαλυθεί σε χρόνο μηδέν.

The post Η κατάρρευση της ΕΕ και της Ευρωζώνης appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oMBDHO
via IFTTT

Αν ήμουν πρωθυπουργός

269

  Δεν θα υπέγραφα την αξιολόγηση, θα κατέθετα αμέσως αγωγή εναντίον των παράνομων δανειακών συμβάσεων στο ευρωπαϊκό δικαστήριο (θα προτιμούσα το Συνταγματικό της Γερμανίας γνωρίζοντας από προσωπική εμπειρία πως είναι δίκαιο, αλλά δεν επιτρέπεται)  και θα προέβαινα σε αναβολή πληρωμών έως ότου αποφασίσει – καταργώντας φυσικά τα μνημόνια. Ταυτόχρονα θα κατέθετα αγωγή αποζημίωσης εναντίον των […]

The post Αν ήμουν πρωθυπουργός appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2p46zlX
via IFTTT

Wednesday 5 April 2017

Η αδηφάγος πρωσική οικονομική τακτική

132

Με εξαίρεση τον κ. Σόιμπλε, την ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση, ορισμένα ΜΜΕ και κάποιους Έλληνες, όλοι οι άλλοι πιστεύουν πως χωρίς την ονομαστική διαγραφή του 50% του δημοσίου χρέους δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα - η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων.

The post Η αδηφάγος πρωσική οικονομική τακτική appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oCh4QZ
via IFTTT

Tuesday 4 April 2017

Η βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του πλανήτη

131

Εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς τις συνέπειες της αύξησης των βασικών επιτοκίων, η οποία ξεκίνησε από τη Fed, σε έναν τρομακτικά υπερχρεωμένο πλανήτη - καθώς επίσης τους κινδύνους ενός παγκοσμίου κραχ, αφού τα χρέη δεν μπορούν να κλιμακώνονται επ' άπειρον (ηχητικό).

The post Η βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του πλανήτη appeared first on Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές.



from Analyst.gr – Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές http://ift.tt/2oEjDiQ
via IFTTT