Thursday 10 October 2019

2019: Ελληνικό κρασί & οι ΤΟΡ 10 της Ελληνικής Οινοποιίας

Η Ελληνική παραγωγή κρασιού τις τελευταίες δεκαετίες παρουσιάζει μια απίστευτη ποιοτική αναβάθμιση. Το σύνολο των Ελλήνων παραγωγών που δηλώνουν και οινοποιοί το έτος 2018 αυξήθηκε σε 1.600 περίπου, από 650 το 2014, προσφέροντας στην συντριπτική τους πλειοψηφία ιδιαίτερα προσεγμένα κρασιά εξαιρετικής ποιότητας. Ανάμεσα τους, μικροί παραγωγοί με πολύ υψηλούς ποιοτικούς στόχους, τους οποίους συνήθως επιτυγχάνουν αναβαθμίζοντας συνολικά το Ελληνικό κρασί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον αεροπορικό πρεσβευτή της Ελλάδος σε 150 προορισμούς ανά τον κόσμο (Aegean Airlines), διακινούνται εξαιρετικής ποιότητας «μικρά» Ελληνικά κρασιά, σχεδόν άγνωστα στο ευρύ καταναλωτικό κοινό (Οινοποιείο Ανδρέου, Οινοποιείο Βρυνιώτη, Οικογένεια Γκιρλέμη, Silva Wines, το παραδοσιακό πλέον Κτήμα Κοκωτού κ.α.π.).

from The Analyst https://ift.tt/2q1Iq5v
via IFTTT

No comments:

Post a Comment